Educație
Elevii Liceului „Tiberiu Popoviciu” obțin marele premiu al semifinalei județene Cluj a concursului de planuri de afaceri „Maratonul pentru Educație Antreprenorială”
Elevii Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu” au câştigat marele premiu al semifinalei judeţene Cluj a concursului de planuri de afaceri „Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială”, informează Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), organizatorul evenimentului.
Echipa Liceului „Tiberiu Popoviciu” a câștigat premiul I la etapa județeană Cluj „Maratonul pentru Edcuație Antreprenorială”/Foto: Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca Facebook.com
Elevii coordonaţi de profesoara Florentina Rusa au prezentat proiectul „TransiTech”, care presupune crearea unei aplicaţii care permite digitalizarea biletelor şi abonamentelor pentru transportul în comun.
Pe locul al doilea s-a clasat proiectul „Volunteer Now”, creat de elevii Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” care l-au avut ca profesor coordonator pe Rareş Damian. Proiectul constă în crearea unei aplicaţii intuitive care facilitează participarea tinerilor în activităţile de voluntariat şi ajută atât organizaţiile non-guvernamentale, cât şi firmele să îşi găsească voluntari.
Locul al treilea a revenit proiectului „Mak Performance Tunning”, care presupune înfiinţarea unui service auto, ce are o aplicaţie dedicată pentru a permite clienţilor să-şi vadă maşina în timp real în service. Proiectul este realizat de echipa Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu” împreună cu profesoara coordonatoare Florentina Rusa.
Cele trei echipe finaliste au fost răsplătite cu premii în bani. Echipa clasată pe locul I a primit un premiu în valoare de 3.000 de lei, cea de pe locul II a fost premiată cu 2.000 de lei, în timp ce echipa de pe locul III a fost recompensată cu 1.000 de lei. Echipele finaliste vor participa la marea finală din Bucureşti.
„Raportul publicat de Fondului Monetar de Investiţii arată că aproape 40% dintre joburile existente la nivel internaţional sunt expuse la inteligenţa artificială care, conform Goldman Sachs, ar putea înlocui până la 300 de milioane de locuri de muncă, până în anul 2030, fenomen care va afecta aproximativ 25% dintre sarcinile de muncă din SUA şi Europa şi chiar dacă pe noi adulţii ne sperie, liceenii din Cluj ne-au demonstrat nu numai că pot ţine pasul cu schimbarea, dar o şi pot stăpâni. Temelia acestui proiect este vocaţia şi îmi place să cred că este datoria generaţiei noastre să dăm încredere, forţă, curaj şi mai ales instrumente celor care sunt astăzi în sistemul de învăţământ", a declarat Cristina Chirian, preşedinta CONAF.
CITEȘTE ȘI:
Rezultate de excepție pentru elevii clujeni la Concursul regional de matematică aplicată în economie ECOMAT, ediția a X-a
Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) Sucursala Cluj a organizat în premieră semifinala judeţeană „Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială” - ediţia a II a, competiţie de planuri de afaceri, parte a programului naţional omonim adresat liceenilor şi organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Universitatea de Vest din Timişoara, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Asociaţia Naţională a Antreprenorilor.
În cadrul etapei judeţene, organizate în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean Cluj, Primăria Municipiului Cluj Napoca, Consiliul Judeţean Cluj şi Universitatea Babeş Bolyai (UBB), au fost premiate cele mai bune planuri de afaceri prezentate de cele 8 echipe formate din 37 de liceeni de la 4 licee: Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, Liceul „Emil Racoviţă”, Liceul „Gheorghe Şinca şi Liceul „Onisifor Ghibu”.
Anul acesta programul se va desfăşura în peste 20 de judeţe, urmând ca finala să fie organizată în luna mai, la Bucureşt
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: