Educație

Evaluare Națională 2024. În Cluj, opt elevi nu s-au prezentat la examenul de Limba şi literatura maternă.

Vineri, 28 iunie, absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura maternă, în cadrul examenului de Evaluare Naţională 2024. Opt elevi din judeţul Cluj nu s-au prezentat la examen.

Evaluare Națională 2024. În Cluj, opt elevi nu s-au prezentat la examenul Limba şi literatura maternă. | Foto: depositphotos.com Evaluare Națională 2024. În Cluj, opt elevi nu s-au prezentat la examenul Limba şi literatura maternă. | Foto: depositphotos.com

 

 


Absolvenții claselor a VIII-a din județul Cluj au susținut azi, 28 iunie 2024, proba scrisă la disciplina Limba şi literature maternă, în cadrul examenului de Evaluare Națională 2024, sesiunea iunie-iulie 2024.

 


Opt elevi nu s-au prezentat la examen

La această probă scrisă, din totalul celor 628 de elevi care studiază în limba minorităților naționale, au fost prezenți 620 de elevi. Au absentat 8 elevi (1 elev la limba germană și 7 elevi la limba maghiară). În județul Cluj nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba scrisă la limba și literatura maternă vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, astăzi, 28 iunie 2024, la ora 15:00.


Proba scrisă la Limba şi literatura maternă a fost ultima pentru elevii clasei a VIII-a. 

CITEȘTE ȘI: 
Aproape 16.000 de elevi de clasa a VIII-a nu au terminat anul școlar și nu au fost înscriși la Evaluarea Națională 2024

La nivel naţional, deși peste 160.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului de Evaluare Națională sesiunea iunie-iulie 2024, aproape 16.000 de elevi din numărul total înscris la început de an școlar nu au încheiat studiile și nu s-au regăsit pe lista absolvenților pentru a susține probele de examen.


Primele rezultate, comunicate pe 3 iulie

Primele rezultate la Evaluarea Naţională 2024 vor fi comunicate miercuri, pe 3 iulie. 

Primele rezultate vor fi comunicate miercuri, 3 iulie 2024, până la ora 14:00 (în centrele de examen), cu respectarea Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal”, potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj. 


Contestațiile pot fi depuse în zilele de 3 iulie 2024 (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 4 iulie 2024 (în intervalul orar 8:00-12:00) sau transmise prin mijloace electronice centrelor de examen. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie 2024.   

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Evaluare Națională: 163 de elevi din Cluj NU s-au prezentat la examenul de Limba română

Evaluare Națională 2024. În Cluj, peste 150 de elevi nu s-au prezentat la examenul de Matematică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter