Educație

Bacalaureat 2024. Ce subiecte au primit elevii la proba scrisă de la Limba și literatura română.

Elevii au susținut, luni, prima probă scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2024. Ce subiecte au primit?

Bacalaureat 2024. Ce subiecte au primit elevii la Limba și literatura română|Foto: Depositphotos.com Bacalaureat 2024. Ce subiecte au primit elevii la Limba și literatura română|Foto: Depositphotos.com

 

 


Luni, 1 iulie, elevii au susţinut prima probă scrisă la Limba şi literatura română, din cadrul examenului de Bacalaureat 2024.

Potrivit primelor informații apărute în spațiul public, elevii de la profilul real care susțin proba scrisă la Limba și literatura română la Bacalaureat au primit următoarele subiecte. 


La I subiect au primit un text la prima vedere din Gabriel DImiseanu „În vizită la Tudor Arghezi” din volumul „Amintiri și portrete”. 

La subiectul II, elevii au avut de prezentat rolul dascaliilor dintr-un fragment al piesei de teatru „Omul cu mârțoaga”, de George Ciprian. 


La Subiectul III de la profil real candidații au avut de făcut un eseu de 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unei nuvele studiate („Moara cu Noroc” de Ioan Slavici).

CITEȘTE ȘI: 
Peste 4.620 de absolvenți ai claselor a XII-a, din județul Cluj, susțin probele scrise din cadrul Examenului Național de Bacalaureat

De altfel, și la profilul uman, candidații au avut de făcut o caracterizare de personaj, tot dintr-o nuvelă studiată. 


Desfășurarea probelor 

Probele încep la ora 9:00, iar accesul candidaților în săli este permis în intervalul orar 7:30-8:30.

Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. 


Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.  

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00-18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, cumulativ, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise și a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obținând, în final, cel puţin media 6 la probele scrise.

Calendarul complet al probelor:
1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă;
2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă;
4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă;
5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă;
8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00;
9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestaţiilor;
12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Luni începe prima probă scrisă la examenul de Bacalaureat 2024. Regulile pe care trebuie să le respecte elevii şi ce obiecte sunt interzise în săli.

Ultimele Stiri
abonare newsletter