Educație

Rezultatele inițiale de la Bacalaureat 2024, publicate luni. În ce condiții se depun contestațiile.

Primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2024 se afișează luni. În ce condiții se depun contestațiile?

Elevii află, luni, primele rezultate la BAC. Cum se depun contestațiile?|Foto: depositphotos.com Elevii află, luni, primele rezultate la BAC. Cum se depun contestațiile?|Foto: depositphotos.com

 

 


Probele scrise de la examenul de Bacalaureat 2024 au debutat în data de 1 iulie, cu proba la Limba și literatura română, și s-au încheiat cu proba scrisă de Limba și literatura maternă, susținută de elevii din partea minorităților naționale. 

La nivel național, peste 134.000 de candidaţi (119.000 din promoţia curentă şi 15.000 din seriile anterioare) s-au înscris pentru susţinerea examenului în sesiunea din vară. 


CITEȘTE ȘI: 
Bacalaureat 2024. Candidat eliminat pentru tentativă de fraudă, în Cluj. Alți 40 de elevi nu s-au prezentat la proba la alegere a profilului.

În județul Cluj, potrivit datelor înregistrate de Inspectoratul Școlar Județean, 4.627 de candidați (4.279 din promoția curentă și 348 din seriile anterioare) au fost înscriși pentru susține probele scrise ale examenului național de Bacalaureat în această sesiune. 

Rezultatele inițiale la Bacalaureat 2024. Cum se depun contestațiile? 

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00-18:00, în aceeași zi.


Afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, în conformitate cu regulamentul privind protecția datelor cu caracter persoanl (GDPR). 

Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.


Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, cumulativ, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise și a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obținând, în final, cel puţin media 6 la probele scrise.

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Bacalaureat 2024. Zeci de candidați absenți la proba obligatorie a profilului, în Cluj.

Peste 4.620 de absolvenți ai claselor a XII-a, din județul Cluj, susțin probele scrise din cadrul Examenului Național de Bacalaureat

Ultimele Stiri
abonare newsletter