Educație

Județul Cluj, pe primul loc în România la BAC 2024. Povestea celor două eleve care au luat „10 curat”.

Judeţul Cluj se află pe primul loc la nivel naţional cu o rată de promovare de 88,9%. Două eleve au reușit să obțină „10 curat” la examen.

Rezultate BAC 2024 înainte de contestații| Foto: arhivă monitorulcj.ro Rezultate BAC 2024 înainte de contestații| Foto: arhivă monitorulcj.ro

 

 


Luni, 8 iulie, s-au afișat rezultatele la examenul de Bacalaureat 2024.

 


Două eleve din Cluj au reușit performanța să obțină media 10 la BAC.

Teodora Stan, de la Colegiul „Emil Racoviță” la UMF Cluj

Teodora Stan, elevă la Colegiul „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, a reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat, o performanță remarcabilă care îi reflectă dedicarea și munca asiduă pe parcursul celor patru ani de liceu. 


„Am lucrat consistent și în fiecare zi, dar nu am făcut nimic ieșit din comun. Mi-am făcut temele și am învățat ca să nu rămân în urmă, deoarece scopul meu este admiterea la medicină, la UMF, și nu nota de la Bacalaureat. Am fost foarte fericită să-mi văd rezultatele și m-am bucurat de susținerea prietenilor și a familiei.
Este greu să spun de pe acum ce specialitate îmi doresc deoarece sunt mulți ani până voi lua o decizie, dar mi-ar plăcea să mă orientez spre cardiologie”, a declarat Teodora pentru monitorulcj.ro

Louise Vișan, de la Colegiul „Gheorghe Șincai”, merge la facultate la Paris!

Louise Vișan, elevă a Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca, a reușit să obțină nota maximă, 10 pe linie. Această realizare excepțională deschide noi orizonturi pentru tânăra care și-a propus să își continue studiile universitare în Paris unde a fost admisă.


„Nu pot spune că m-am pregătit atât de mult. Am fost mereu atentă la ore și am participat și nu simt că m-am pregătit atât de mult având în vedere că am avut admiterile la facultate. Am avut emoții înainte de examenul de la examenul de la română cu încadrarea în timp pentru că știam că am foarte multe de zis și știam că nu-mi ajunge timpul.
Am intrat în Franța la mai multe facultăți, iar cea pe care am ales-o se numește Sciences Po Paris care este cunoscută pentru domeniul de științe politice dar ca materii principale fac științe politice, drept și economie, iar din al doilea an aleg specializarea mea. În 25 august o să încep facultatea”, a declarat pentru monitorulcj.ro Louise Vișan.

Județul Cluj,  pe primul loc în România la BAC 2024

La nivelul judeţului Cluj, pentru promoţia curentă, rata de promovare este de 88,9% (87,2% - sesiunea iunie-iulie 2023). 


În această sesiune a examenului național de Bacalaureat au promovat 3.888 candidați, dintr-un total de 4.560 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 3.777 candidați provin din promoția curentă, iar 111 candidați sunt din promoțiile anterioare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Elevă de „10 curat” la BAC. Louise Vișan, de la Colegiul „Gheorghe Șincai”, merge la facultate la Paris!

O tânără de excepție. Teodora Stan de la Colegiul „Emil Racoviță” a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat.

Rezultate Bacalaureat. Judeţul Cluj, pe primul loc la nivel naţional cu o rată de promovare de 88,9%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter