Educație

Rezultate finale la Evaluarea Naţională, după contestaţii. Câţi elevi şi-au mărit media?

Marţi, 9 iulie, elevii claselor a VIII-a din județul Cluj au aflat rezultatele finale ale examenului de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2024, după soluționarea contestațiilor.

Rezultate finale la Evaluarea Naţională, după contestaţii. Câţi elevi şi-au mărit media? | Foto: Depositphotos.com Rezultate finale la Evaluarea Naţională, după contestaţii. Câţi elevi şi-au mărit media? | Foto: Depositphotos.com

 

 


Marţi, 9 iulie, au fost publicate rezultatele finale înregistrate la examenul de Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, după soluționarea contestațiilor, pentru sesiunea iunie 2024.

 


Peste 1.000 de solicitări pentru reevaluarea lucrărilor

La nivelul județului Cluj au fost depuse 1.179 de solicitări pentru reevaluarea lucrărilor scrise, în cadrul examenului de Evaluare Națională, sesiunea iunie-iulie 2024, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. 

Câţi elevi şi-au mărit media?

În urma reevaluării lucrărilor contestate, procentul candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 86,07% (4.400 candidați), în creștere, față de rezultatele inițiale 85,92% (0,15%). 


La  disciplina Limba și literatura română au fost depuse 608 contestații. Ca urmare a reevaluării lucrărilor contestate, 4.508 candidați (88,06 %) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 29 dintre aceștia au obținut nota 10.

La disciplina Matematică au fost depuse 538 contestații, iar, în urma reevaluării lucrărilor, 4.152 candidați (81,14 %) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci).  Dintre aceștia, 77 candidați au obținut nota 10.


La disciplina Limba și literatura maternă au fost depuse 33 solicitări de reevaluare a lucrărilor scrise. În urma soluționării contestațiilor 597 candidați, reprezentând 96,29% dintre candidați au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci). 13 candidați care au studiat în limba minorităților naționale au obținut nota 10 la limba și literatura maternă.

Rată de participare de 96,89% la Evaluarea Naţională, la Cluj

Rata de participare în județul Cluj a fost de 96,89%, reprezentând 5.112 de candidați prezenți, dintr-un total de 5.276 elevi înscriși la examenul de Evaluare Națională, în sesiunea iunie 2024.


După contestații, 7 elevi clujeni au obținut „10 curat”.

Liceele de unde sunt elevii care au luat media 10

  • Liceul Teoretic „Lucian Blaga”
  • Liceul Teoretic „Avram Iancu”
  • Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”
  • Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”
  • Liceul Teoretic „Avram Iancu”
  • Liceul Teoretic „Elf”
  • Școala Gimnazială „Ioan Bob”

Când au loc înscrierile la liceu?

Pentru admiterea în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2024-2025, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții claselor a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de către diriginți are loc în perioadele 11-12 iulie 2024, respectiv 15-19 iulie 2024, în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj, conform programărilor realizate la nivelul unităților de învățământ preuniversitar. 

Repartizarea computerizată a absolvenților claselor a VIII-a, în învățământul liceal de stat, are loc în data de 24 iulie 2024 și se realizează în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, cu respectarea ordinii opțiunilor elevilor din fișele de înscriere. 

Ulterior repartizării computerizate, în perioada 25-30 iulie 2024 candidații depun dosarele de înscriere la unitățile la care au fost repartizați.

Toate informațiile și detaliile cu privire la admiterea în învățământul liceal de stat, învățământul vocațional și învățământul profesional, dual, precum și Broșura ADMITERE  2024, sunt disponibile și pot fi consultate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Cluj

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

S-au afișat notele la Evaluarea Națională, după contestații. Un elev din Cluj s-a alăturat celor cu „10 curat”.

Cum explică ministrul Educației, Ligia Deca, rezultatele slabe ale elevilor la Evaluarea Națională. „Nu este o chestiune care poate fi prevenită de la un an la altul”.

abonare newsletter