Educație

Rezultatele finale la Balacaureat 2024. Notele după contestații vor fi publicate astăzi!

Vineri, 12 iulie 2024, vor fi publicate rezultatele finale după contestații la examenul de Bacalaureat.

Notele după contestații vor fi publicate astăzi | Foto: arhivă monitorulcj.ro Notele după contestații vor fi publicate astăzi | Foto: arhivă monitorulcj.ro

 

 


În cursul zilei de vineri, 12 iulie 2024, absolvenții de liceu vor afla care sunt rezultatele obținute după soluționarea contestațiilor depuse de elevii nemulțumiți de primele note. 

 


Vineri, Ministerul Educației va publica rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, iar candidații trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare probă pentru a promova. 

Rezultatele vor fi afișate atât online, cât și în centrele de examen. Conform prevederilor art. 5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR), numele și prenumele candidaților vor fi anonimizate. 


Marți, 9 iulie 2024, au fost publicate rezultatele obținute înainte de depunerea contestațiilor, când au promovat 99.371 de candidaţi din totalul celor 130.041 de candidaţi prezenţi.

Astfel, rata de promovabilitate înainte de contestații este 76,4%, în creştere cu 3,6% faţă de prima sesiune din anul 2023 (72,8%). Mai mult decât atât, la nivel național, au fost 39 de candidaţi care au încheiat probele scrise cu media 10. 


Cum își pot afla elevii notele 

Absolvenții clasei a XII-a își pot afla notele după contestații în baza codului de candidat. Comunicarea rezultatelor se va face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele în centrele de examen, dar și în online, respectându-se astfel Regulamentul privind protecția datelor personale. 

Rezultatele contestațiilor la Bacalaureat vor fi publicate vineri, 12 iulie, pe edu.ro


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bacalaureat 2024: Liceele din Cluj care au avut promovabilitate 100%. Județul, primul loc pe țară.

O tânără de excepție. Teodora Stan de la Colegiul „Emil Racoviță” a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat.

abonare newsletter