Educație

Admitere liceu 2024. Elevii află astăzi la ce liceu au intrat, în urma repartizării computerizate.

Emoții pentru absolvenții clasei a VIII-a, care află, miercuri, la ce liceu au intrat. Repartizarea elevilor în clasa a IX-a se face computerizat.

Admiterea la liceu 2024. Elevii află, miercuri, la ce liceu au intrat, în urma repartizării computerizate|Foto: monitorulcj.ro Admiterea la liceu 2024. Elevii află, miercuri, la ce liceu au intrat, în urma repartizării computerizate|Foto: monitorulcj.ro

 

 


Absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2024 vor afla miercuri, 24 iulie, la ce liceu au intrat, în urma repartizării computerizate. Rezultatele repartizării computerizate se face în baza opțiunilor elevilor și vor fi publicate pe site-ul dedicat al Ministerului Educației.

Etapa de completare a opţiunilor şi a fişelor de înscriere pentru admiterea la liceu s-a desfășurat în perioada 11-22 iulie. 


CITEȘTE ȘI: 
Încep înscrierile la liceu pentru elevii de clasa a-VIII-a care au luat Evaluarea Națională. Rezultatele urmează să fie afișate pe 24 iulie.

Ulterior, opțiunile elevilor au fost trecute într-un software în urma căruia va avea loc repartizarea computerizată. Repartizarea se va face în funcție de media profilului ales de elevi și cele mai mari medii ale tinerilor care vor pe profilul respectiv.

Calendarul admiterii la liceu 

Miercuri va avea loc comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal și afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.


În județul Cluj, pentru admiterea în învățământul liceal sunt alocate 177 de clase, distribuite astfel: 96,5 de clase la filiera teoretică, 55 de clase la filiera tehnologică și 25,5 de clase la filiera vocațională.

CITEȘTE ȘI: 
Calendarul complet pentru admiterea elevilor în învățământul liceal și profesional pentru anul școlar 2024-2025. În Cluj, pentru admiterea la liceu sunt alocate 177 de clase.

De asemenea, potrivit Planului de școlarizare pentru anul școlar 2024-2025, în județul Cluj au fost aprobate 54 de clase, distribuite astfel: 33,34 de clase (808 locuri) pentru învățământul profesional și 20,66 clase pentru învățământul dual (541 locuri).


În perioada 25 – 30 iulie 2024 are loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

În data de 30 iulie 2024 – transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere. 


În perioada 31 iulie – 2 august 2024 – Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

A doua etapă de admitere în învăţământul liceal pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2024 - 2025 se va face în august.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Calendarul complet pentru admiterea elevilor în învățământul liceal și profesional pentru anul școlar 2024-2025. În Cluj, pentru admiterea la liceu sunt alocate 177 de clase.

abonare newsletter