Educație

Peste 3.600 de elevi au fost admiși la liceele din Cluj. 61 nu au fost repartizați.

La nivelul județului Cluj, 3.670 de absolvenţi ai claselor a VIII-a au fost admiși în învăţământul liceal de stat, în anul școlar 2024–2025, ca urmare a primei etape de repartizare computerizată, desfășurată astăzi, 24 iulie 2024.

La nivelul județului Cluj, 3.670 de absolvenţi ai claselor a VIII-a au fost admiși în învăţământul liceal de stat, în anul școlar 2024–2025| Foto: monitorulcj.ro La nivelul județului Cluj, 3.670 de absolvenţi ai claselor a VIII-a au fost admiși în învăţământul liceal de stat, în anul școlar 2024–2025| Foto: monitorulcj.ro

 

 


Repartizarea computerizată a absolvenților claselor a VIII-a, în învățământul liceal de stat, s-a desfășurat astăzi, 24 iulie 2024, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, cu respectarea ordinii opțiunilor elevilor, așa cum sunt acestea consemnate în fișa individuală a fiecărui elev. 

 


Pe filiere educaționale, 2.387 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 1.283 candidați la filiera tehnologică. 

Cei 7 candidați cu media 10 de admitere au optat pentru următoarele unități de învățământ preuniversitar: COLEGIUL NAȚIONAL „EMIL RACOVIȚĂ” CLUJ-NAPOCA (4), LICEUL TEORETIC „LUCIAN BLAGA” CLUJ-NAPOCA (1), LICEUL TEORETIC „NICOLAE BĂLCESCU” CLUJ-NAPOCA (1), LICEUL TEORETIC „AVRAM IANCU” CLUJ-NAPOCA (1).


Precizăm faptul că au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate din data de 24 iulie 2024:

  • 646 elevi la specializări în cadrul filierei vocaţionale
  • 17 elevi în învăţământul militar
  • 74 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor cu CES
  • 59 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie rromă

67 de elevi, dintre care 61 din județul Cluj nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.


Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare, în perioada 12-20 august 2024, alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25-30 iulie 2024), precum și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. 

La nivelul județului Cluj, în a doua etapă de repartizare, din cadrul Admiterii 2024, sunt disponibile 81 de locuri (la liceu).


Repartizarea elevilor, în cadrul celei de a doua etape, va avea loc în perioada 19-20 august 2024, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați în a doua etapă a Admiterii 2024, în învățământul liceal de stat, se va realiza conform procedurii stabilite la nivelul Comisiei județene de admitere, din cadrul I.Ș.J. Cluj.

Elevii reveniți în țară, repatriați, refugiați se pot înscrie în clasa a IX-a, independent de termenele din calendarele metodologiei de admitere în învățământul liceal de stat, profesioal, dual. Aceștia vor urma procedura referitoare la echivalarea studiilor. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mai mulți profesori absenți la examenul de definitivare în județul Cluj. Când se vor afișa rezultatele?

Rezultate admitere liceu 2024. Cele mai căutate specializări la liceele din Cluj.

abonare newsletter