Educație

Peste 70 de creșe, grădinițe și școli, modernizate printr-un proiect de 3,5 milioane de euro. Emil Boc: „La Cluj, educația este o prioritate strategică!”

Elevii din Cluj-Napoca vor începe noul an școlar în unități de învățământ modernizate, în urma unui proiect de peste 3 milioane de euro implementat de Primărie.

Peste 70 de creșe, grădinițe și școli, modernizate printr-un proiect de 3,5 milioane de euro. Emil Boc: „Viitorul Clujului îl pregătim acum, prin investiția consistentă în educație!”|Foto: Emil Boc Facebook.com Peste 70 de creșe, grădinițe și școli, modernizate printr-un proiect de 3,5 milioane de euro. Emil Boc: „Viitorul Clujului îl pregătim acum, prin investiția consistentă în educație!”|Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Primăria investește peste 3 milioane de euro în reparații la școli, astfel că 73 de licee, școli, grădinițe și creșe sunt cuprinse în programul de lucrări din această vară.

Noul an școlar vine cu unități de învățământ moderne

Primăria din Cluj-Napoca desfășoară în perioada vacanței de vară a elevilor diverse lucrări de reparații și reabilitări în școlile, grădinițele și creșele din oraș, pentru a asigura condiții cât mai bune pentru elevi și cadre didactice. 


CITEȘTE ȘI: 
Primăria Cluj-Napoca a atras 25 de milioane de euro din fonduri europene pentru construcția noului liceu din Borhanci, extinderea Școlii „Ion Creangă” și dotarea cu echipamente IT a unităților de învățământ din municipiu.

 „Viitorul Clujului îl pregătim acum, prin investiția consistentă în educație!

Primăria Cluj-Napoca desfășoară lucrări de modernizare, refațadizare, igienizare, schimbare și dotare cu mobilier la 73 de unități de învățământ preuniversitar din municipiu. 


Deja o parte din lucrările de refațadizare și reabilitare de la Liceul „Anghel Saligny” sunt finalizate. 

Lucrări de modernizare la Liceul „Anghel Saligny” din Cluj-Napoca|Foto: Emil Boc Facebook.com

A mai rămas în lucru latura intrării în liceu, care va fi gata în jurul datei de 15 August”, a declarat primarul Emil Boc, în cadrul unui mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook


Lucrările de modernizare continuă și în grădinițele din oraș

„La grădinița Mămăruță se desfășoară lucrări de igienizare, schimbarea pardoselii și a parchetului, schimbarea grupurilor sanitare și dotarea spațiilor cu mobilier modern. 

Toate lucrările vor fi gata până la începutul lunii septembrie, astfel încât copii să vină în condiții optime la grădiniță”, a explicat primarul Emil Boc. 


Lucrări de modernizare la Grădinița Mămăruță|Foto: Emil Boc Facebook.com

Lucrările includ 73 de unități de învățământ – 6 creșe, 22 de grădinițe și 45 de școli din municipiul Cluj-Napoca.  

„Toate aceste lucrări vor fi gata până la data de 8 septembrie, astfel încât începutul anului școlar să ne găsească cu infrastructura pregătită pentru copii, profesori, pentru toți cei care lucrează în sistemul educațional. 

La Cluj, educația rămâne pe primul loc, pentru că este o prioritate strategică!”, a adăugat edilul Clujului, Emil Boc. 

Valoarea totală a contractului este de 17,8 milioane lei, iar lucrările includ reparații la clădiri, modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea condițiilor de igienă și siguranță.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul implementează proiecte educaționale de 150 de milioane de euro, din bani europeni. Unde merg banii?

Calendarul anului școlar 2024-2025, în consultare publică. Cursurile încep pe 9 septembrie și se încheie pe 20 iunie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter