Educație

Bacalaureatul de toamnă. Candidat eliminat pentru tentativă de fraudă, în Cluj. Peste 60 de elevi nu s-au prezentat la examen.

Zeci de elevi din Cluj nu s-a prezentat la proba scrisă obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie, iar un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Elev eliminat pentru tentativă de fraudă și zeci de candidați absenți la proba obligatorie a profilului, în Cluj|Foto: pexels com Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Elev eliminat pentru tentativă de fraudă și zeci de candidați absenți la proba obligatorie a profilului, în Cluj|Foto: pexels com

 

 


Proba scrisă obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie, din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, a ridicat probleme candidaților înscriși, astfel încât zeci de elevi au ales să nu se prezinte la examen. 

Eliminat din examen pentru tentativă de fraudă

În județul Cluj, la această probă scrisă au fost prezenți 398 de candidați, au absentat 62 de candidați, iar un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă, potrivit datelor publicate de ISJ Cluj. 


CITEȘTE ȘI: 
Zeci de candidați din Cluj au lipsit la proba scrisă de la Limba și literatura română din cadrul sesiunii de toamnă la Bacalaureat 2024

Anterior, la proba scrisă la Limba și literature română, 48 de candidați din Cluj nu s-au prezentat la examen.

Calendarul probelor

*Miercuri, 21 august 2024, este programată să se desfășoare proba scrisă la alegere a profilului și a specializării–proba E.d). 
*Joi, 22 august 2024 va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă–proba E.b)., pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale.


Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 26 august 2024 (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00-18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 august 2024.

Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, simultan, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise, a fost notat cu minimum 5 (cinci) la fiecare dintre acestea și a obținut, în final, cel puţin media 6 (șase).


Afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, în conformitate cu regulamentul GDPR privind protecția datelor cu caracter personal. 

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Cluj pun la dispoziția celor interesați liniile TELVERDE, pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Examenului Național de Bacalaureat 2024-Ministerul Educației – 0800 801 100, I.Ș.J. Cluj – 0800 816 264, sesiunea august 2024.                  


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emoții de toamnă. Luni încep probele scrise la Bacalaureat 2024.

Ultimele Stiri
abonare newsletter