Educație

Elev din Cluj-Napoca, medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din Brazilia

Un elev de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă din Cluj-Napoca a obținut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din Brazilia.

| Foto: Ministerul Educației - România - Facebook | Foto: Ministerul Educației - România - Facebook

 

 


Echipa României a obţinut cinci medalii - trei de aur şi două de bronz - la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică (IOAA) seniori, care se desfăşoară în perioada 17 - 27 august, în Brazilia, în oraşele Vassouras şi Barra do Piraf, Rio de Janeiro.

 


Potrivit Ministerului Educaţiei, medalii de aur au fost obţinute de doi elevi de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti, Mendelsohn M. Mendel Emanuel, clasa a a XI-a, şi Ciocârlan F. Mihai Bogdan, clasa a X-a, şi Voicu C. Teofil, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, Cluj-Napoca.

Cele două medalii de bronz au fost obţinute de alţi doi elevi de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti - Bichir R. Teodor, clasa a X-a, şi Stănoiu M. Ioana, clasa a XI-a.


Competiţia a constat în susţinerea a patru probe: teoretică, observaţii de noapte pe cer şi Sky map, planetariu şi analiza datelor.

La competiţie au participat 53 de ţări de pe toate continentele lumii.


Pregătirea şi selecţia loturilor s-au realizat la Suceava de către Universitatea Ştefan cel Mare Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Societatea Ştiinţifică CYGNus, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Tânărul din Cluj are medalia de argint la Olimpiada Asiatică de Fizică din Malaezia

La începutul lunii iunie, elevul de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” a câștigat medalia de argint la Olimpiada Asiatică de Fizică din Malaezia.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Performanță de excepție. Elev clujean, medalie de argint la Olimpiada Asiatică de Fizică din Malaezia.

Cei mai tineri fizicieni din Cluj. Zeci de elevi au învățat despre fizica particulelor de la cercetătorii CERN.

Ultimele Stiri
abonare newsletter