Educație
Trei universităţi din Cluj RENUNŢĂ la mai multe specializări
Peste 10 de programe de licenţă de la instituţii de învăţământ superior din Cluj-Napoca printre care Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea Tehnică şi Universitatea de Artă şi Design, sunt propuse să intre în lichidare începând cu anul universitar 2013-2014, pentru acestea urmând să nu se mai organizeze admitere.
sursa foto: gandul.infoMinistrul delegat pentru Învăţământ Superior Mihnea Costoiu a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că 183 de specializări din 37 de instituţii de învăţământ superior din ţară sunt propuse să intre în lichidare, pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).
Potrivit documentului elaborat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) în acest sens, măsura ar urma să afecteze trei instituţii de învăţământ superior din Cluj-Napoca.
Astfel, la Universitatea Tehnică (UTCN), ar urma să intre în lichidare un program de licenţă, de învăţământ cu frecvenţă (IF), denumit Maşini-unelte şi sisteme de producţie, la Facultatea de Construcţii şi Maşini.
În schimb, la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) sunt propuse să intre în lichidare şapte specializări, atât la forma de învăţământ cu frecvenţă, cât şi la învăţământ cu frecvenţă redusă (IFR) şi învăţământ la distanţă (ID).
Printre acestea ne numără Ingineria şi protecţia mediului în industria chimică şi petrochimică, Inginerie economică în industria chimică şi de materiale şi Chimia mediului de la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică sau Filosofie (în limba maghiară, învăţământ la distanţă) de la Facultatea de Istorie şi Filosofie.
La Universitatea de Artă şi Design (UAD) ar urma să se renunţe la programul de studii Arte plastice (pictură, la Bistriţa), Pedagogia artelor plastice şi decorative, Artă murală şi Arte decorative.
Consultaţi lista completă a programelor de licenţă care nu vor mai fi valabile în anul universitar 2013-2014 în documentul word ataşat articolului.