Educație

Conducerea școlii “George Coșbuc”, unde o învățătoare a primit o “atenție” de 900 de lei, mesaj pentru părinți: “Sădiți în mintea copilului autoritatea dascălului”

După „atenția” de 8 martie, când o învățătoare de la Colegiul Național “George Coșbuc” din Cluj-Napoca a primit 900 de lei din partea părinților, conducerea școlii le-a transmit părinților să “sădească în mintea copilului ideea de autoritate pe care școala și dascălul trebuie să o reprezinte”.

Părinții copiilor unei clase pregătitoare au dat 900 de lei pentru a-i oferi învățătoarei cadou de 8 martie.

O mămică a făcut a scris povestea pe rețelele de socializare, fiind șocată de suma enormă care se adună, chiar dacă copiii sunt doar în clasa pregătitoare.


„Luați atitudine, părinți! O temă actuală: cadoul de 8 Martie al învățătoarei. Aici e răspunsul meu când am fost întrebată de cei 50 de lei care mi s-au cerut pentru această acțiune. S-au dat 900 de lei cadou. Dacă contribuiam și eu și încă un părinte ar fi fost 1.000 de lei. Și este doar clasa pregătitoare. O considerăm o practică pe cât de imorală, pe atât de ilegală. De aceea am ieșit de pe grup. Credeam că înființarea acestui grup era pentru a putea purta unele discuții legate de copiii noștri, însă scopul este de a aduna bani pentru învățătoare”, a scris, în urmă cu două săptămâni, o mămică.

Acum, directorul Colegiului Național “George Coșbuc”, Valentin Maxim Oros, spune că este vorba de o campanie susținută “de blamare a școlii”.


„Școala nu are instrumentele necesare pentru a se apăra eficient în fața acestor campanii denigratoare și nici nu dorește să poarte polemici inutile cu cei care se cred specialiști în toate. În acest context, cadrele didactice sunt supuse unei presiuni uriașe din partea celor care ar trebui să le fie parteneri educaționale și nu adversari. Ultimul derapaj a afectat imaginea școlii și a lezat demnitatea unui cadru didactic, Dana Chiș, învățătoare cu o probitate morală de netăgăduit. Actul educativ îndeplinit excelent și deontologia profesională a doamnei învățătoare sunt realități cunoscute conducerii școlii și colegilor de breaslă și nu pot fi puse sub semnul întrebării în urma unor «dezvăluiri senzaționale» care nu se fundamentează pe certitudini. Dragi părinți, o educație reușită presupune o relație bazată pe încredere și respect reciproc. Vă îndemnăm să contribuiți la sădirea în mintea copilului a ideii de autoritate pe care școala și dascălul trebuie să o reprezinte. Învățătorii și profesorii școlii noastre sunt profesioniști, au expertiza necesară îndeplinirii actului educațional și merită din plin sprijinul și încrederea dumneavoastră”, le-a transmis părinților, Valentin Maxim Oros.

Deputatul Emanuel Ungureanu a fost cel care a dezvăluit numele învățătoarei care a primit „mica atenție”: un parfum și un inel în valoare de 900 de lei.


„Din păcate și de Crăciun, aceiași părinți i-au dat cadou, în plic, aceleași doamne 1.000 de lei. Îi solicit public doamnei învățătoare să nu primească acel cadou pregătit pentru ea. Nu este nici legal, nici moral să primească bani sau bunuri de la părinții copiilor. Vă mai rog ceva, doamna învățătoare, să înapoiați părinților și banii primiți de Crăciun. Este un venit necuvenit, adică, mită. Înțeleg că doamnei învățătoare îi plac «atențiile», îi voi aduce un mărțișor și un buchet de ghiocei. Un cadou decent. Fac un apel public la toate cadrele didactice din județul Cluj și din România să refuze și în orice ocazie, orice «atenție» de la părinții copiilor de a căror educație de calitate ar trebui să se preocupe. Fac un apel la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj să urmărească atent acest fenomen și să ia măsurile legale!”, a spus Ungureanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter