Educație

Ce se întâmplă cu sportul școlar din septembrie? Un fost mare sportiv, MODELUL SUPREM de urmat

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, şi cel al Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, au discutat despre sportul şcolar şi organizarea viitoarelor competiţii, la care îşi doresc să participe cât mai mulţi copii.

ce-se-intampla-cu-sportul-scolar-din-septembrie-un-fost-mare-sportiv-modelul-suprem-de-urmat, sursă foto: Facebook Monica Anisie ce-se-intampla-cu-sportul-scolar-din-septembrie-un-fost-mare-sportiv-modelul-suprem-de-urmat, sursă foto: Facebook Monica Anisie

„Am reluat discuţiile cu domnul Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, privind sportul şcolar, organizarea viitoarelor competiţii sportive şcolare, efortul fiind, de data aceasta, unul comun! Pentru anul şcolar următor ne dorim ca împreună să mărim numărul de copii participanţi la competiţii de o mai mare anvergură, să motivăm mai mult elevii şi profesorii să participe la aceste activităţi”, a punctat Anisie.

Potrivit ministrului Educaţiei și Cercetării, practicarea unui sport presupune dezvoltarea şi învăţarea unor abilităţi şi valori esenţiale precum încredere, responsabilitate, cooperare, comunicare, prietenie.


Elevii au nevoie de sport atât individual, cât şi de echipă, căci acesta îi pregăteşte pe copii pentru provocările vieţii de adult şi îi ajută să înveţe cele mai bune modalităţi pentru a reuşi în viaţă. Practicarea unui sport presupune dezvoltarea şi învăţarea unor abilităţi şi valori esenţiale: încredere, responsabilitate, cooperare, comunicare, prietenie. Mulţumim preşedintelui FRF, domnului Răzvan Burleanu, pentru susţinere. Împreună pentru sport suntem mai puternici”, a completat Anisie.

Revitalizarea competițiilor școlare, „un efort conjugat” al ministerelor

La rândul său, Ionuţ Stroe a menţionat că a reluat discuţiile cu ministrul Educaţiei și Cercetării, Monica Anisie, în vederea revitalizării sportului şcolar.


„Azi (joi – n.r.) am reluat dialogul cu Ministerul Educaţiei privind competiţiile şcolare, pe zona revitalizării sportului în şcoala românească. Am discutat cu ministrul Educaţiei, Monica Anisie, şi am stabilit din nou echipele de lucru pentru că pandemia aceasta ne-a suspendat puţin activitatea. De fapt, la şcoli activitatea este încă suspendată. Facem planuri mari pentru ceea ce se va întâmpla la toamnă în zona aceasta a sportului şcolar. Nu aş vrea să fac anunţul acum, dar tot ceea ce gândim şi planificăm în momentul de faţă este legat de revitalizarea competiţiilor sportive şcolare. Adică să fie un efort conjugat”, a mai afirmat Stroe.

Stroe: „Gheorghe Hagi este un model pentru întreaga societate românească”

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a mai declarat, că instituţia pe care o conduce are nevoie de expertiza lui Gheorghe Hagi în ceea ce priveşte dezvoltarea sportului românesc, precizând că modelul academiei de fotbal de la Ovidiu ar trebui multiplicat la toate disciplinele.


„Am avut o discuţie cu Gheorghe Hagi şi a rămas să ne vedem faţă în faţă în perioada următoare pentru a discuta mai în amănunt. Pentru că avem un interes comun: dezvoltarea sportului românesc şi asta pe termen lung. (...) Hagi e un model, un model pentru întreaga societate românească. Avem nevoie de expertiza lui. El e unul dintre sportivii de legendă care nu numai că a făcut performanţă, dar el a ales să împărtăşească generaţiilor care au urmat din cunoştinţele acumulate de-a lungul carierei. Ba mai mult, a ales să investească în sport şi a făcut-o cu succes”, a spus ministrul.

„Omul acesta a avut succes şi în partea de educaţie şi formare, dar şi în cea de business, reuşind totul pe picioarele lui, fără niciun fel de sprijin extern sau fonduri publice. Şi mă gândesc aici la cel mai de succes proiect din fotbalul românesc pentru copii de după '89, această academie pe care o are Gheorghe Hagi. (...) Exact cum spune el, investiţia în copii şi juniori este esenţială. Altfel nu se poate. Exemplul lui Gheorghe Hagi ar trebui să-l multiplicăm în tot sportul românesc şi să-l oferim tuturor, indiferent de disciplină”, a adăugat Stroe.


CITEȘTE ȘI:

Măsuri speciale în şcoli. Cum a decurs prima zi de pregătire pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională
 

abonare newsletter