Educație

Studențimea nu cunoaște limite! Absolvenții Universității Vârstei a III-a și-au luat rămas bun de la facultate. Ce a promis primarul Emil Boc?

Primii absolvenți ai Universității Vârstei a III-a și-au luat rămas bun de la cursuri, sâmbătă, în cadrul unei festivități de absolvire desfășurată online.

Studențimea nu cunoaște limite! Absolvenții Universității Vârstei a III-a și-au luat rămas bun de la facultate. Ce a promis primarul Emil Boc? Studențimea nu cunoaște limite! Absolvenții Universității Vârstei a III-a și-au luat rămas bun de la facultate. Ce a promis primarul Emil Boc?

Universitatea Vârstei a III-a este un proiect adresat persoanelor vârstnice, care contribuie la formarea continuă, incluziunea și menținerea lor în activitate. Oferta de cursuri a fost variată, acoperind subiecte dintre cele mai diverse, de la medicină și economie, până la teatru, arhitectură sau inginerie.

Rectorul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Daniel David, a promis că va veni și pe viitor cu o serie de activități pentru seniori, dar a mărturisit că așteaptă sugestii și de la cei care au participat la cursuri. 80 de persoane de la Centrele pentru vârstnici 1 și 2 s-au înscris la programul Direcției de Asistență Socială și Medicală (DASM) a Primăriei municipiului Cluj-Napoca.


„Țin foarte mult la acest proiect, din mai mult motive. Pe de o parte, societatea noastră întotdeuna a valorizat înțelepciunea seniorilor, iar prin astfel de programe înțelepciunea este oarecum stimulată, deoarece seniorii sunt incluși în programe de formare continuă. Pe de altă parte, știm că un stil de viață sănătos, îmbătrânirea activă sunt fundamentale, iar implicarea noastră în astfel de activități este benefică”, a declarat prof. univ. dr. Daniel David.

Emil Boc: „Pregătim un bonus dacă achiți taxele și impozitele locale online”

Primarul Emil Boc, care a susținut, în octombrie 2019, cursul inaugural „Sisteme constituționale comparate”, în fața grupei inedite de studenți, a ținut la rândul său să îi felicite pe „seniorii cetății” care au participat la acest program, precum și la proiectul municipalității în cadrul căruia vârstnicii au învățat să se descurce în mediul digital. Astfel, dacă și seniorii s-au prins cum se plătesc online taxele și impozitele locale, primarul a venit cu o veste bună pentru toți clujenii.


„În acest oraș toți suntem tineri, dar de vârste diferite. Am fost Capitala Europeană a Tineretului în 2015, iar acest blazon a rămas. Cum spune englezul, niciodată nu ești prea în vârstă pentru a deveni tânăr. (...) Acest program este un model de bună practică națională și europeană, pentru că educația pe tot parcursul vieții reprezintă sursa pentru slujbele noastre, cea mai bună modalitate de a ne ține activi în viață”, a declarat edilul.

„Primăria, la anul, va institui un bonus suplimentar – pe lângă cel de 10% dacă achiți impozitele și taxele locale până în 31 martie – dacă achiți impozitele, taxele online. Tocmai pentru a încuraja această activitate digitală și de a evita cozile și stresul atunci când mergem la un birou al Primăriei”, a promis Emil Boc, recomandându-le totodată seniorilor ca, pe lângă „fitness-ul mental”, să folosească aparatele de fitness instalate în parcurile din Cluj-Napoca.


CITEȘTE ȘI:

Clujul, primul județ care digitalizează integral plata taxelor și a impozitelor locale
 

abonare newsletter