Educație
UMF Cluj, cele mai bune rezultate din țară la examenul de rezidențiat. Candidații au obținut punctaje impresionante
UMF Cluj se clasează pe locul unu cu cele mai bune rezultate la concursul național de rezidențiat. Candidații au obținut cele mai mult punctaje de peste 90% din țară.
Măsuri extraordinare UMF Cluj la examenul de rezidențat
Rezultatele obținute de absolvenții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca la examenul național de rezidențiat sunt cele mai bune din țară, conform datelor Ministerului Sănătății.
UMF are cea mai mare rată de promovare din întreaga țară la examenul de rezidențiat care a avut loc pe data de 15 noiembrie, la toate cele trei domenii: medicină, medicină dentară și farmacie.
Peste 1.600 de candidați din Cluj au fost înscriși la examen, iar din aceștia au promovat:
Medicină: 96,58%
Medicină Dentară: 78,89
Farmacie: 98,65%
UMF Cluj a avut cele mai multe punctaje peste 90% la examenul de rezidențiat
Absolvenții UMF Cluj au avut rezultate excepționale, obținând cele mai multe punctaje de peste 90% din țară. La examenul de medicină 25,47%, la medicină dentară 8,02%, iar la farmacie 11,35% dintre ei au obținut rezultate de peste 90% din punctajul maxim.
„Ne bucurăm foarte mult că absolvenții noștri au reușit să obțină rezultate atât de bune la concursul de rezidențiat, în ciuda acestui an dificil și că ne situăm din nou pe primul loc pe țară. Le suntem recunoscători cadrelor didactice care i-au pregătit și îi felicit din toată inima pe noii rezidenți, dorindu-le mult succes în specializarea pe care o vor urma”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.
Măsuri extraordinare la UMF Cluj pentru concursul de rezidențiat
În actualul context epidemiologic, în vederea respectării tuturor prevederilor legislative în vigoare pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, UMF „Iuliu Hațieganu” a lua mai multe măsuri la examenul de rezidențiat:
- Pentru a se putea asigura distanțarea fizică necesară, de 2 metri, în timpul concursului, acesta s-a desfășurat în peste 30 de săli, din mai multe locații din Cluj-Napoca: amfiteatrele UMF “Iuliu Hațieganu”, amfiteatre ale Universității Babeș-Bolyai, amfiteatre ale Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Sala Polivalentă BT Arena, Sala Sporturilor Horia Demian, sălile de conferințe de la Grand Hotel Italia și Grand Hotel Napoca.
- Pentru siguranța cadrelor didactice și a candidaților, sălile de examen au fost curăţate şi dezinfectate cu biocide autorizate şi s-au aerisit cu cel puţin 30 de minute înainte. Nu au fost folosite aparatele de aer condiţionat, având în vedere riscul de posibilă diseminare a infecţiei cu SARS-CoV-2. Aerisirea sălilor de concurs s-a repetat la interval de o oră.
- S-au creat circuite de deplasare a candidaţilor la accesul şi la ieşirea din sălile de examen, cu păstrarea distanţei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare candidat.
- Supraveghetorii au avut la dispoziţie apă, măşti FFP2 şi dezinfectanţi, iar la intrarea în săli, atât acestora, cât și candidaților li s-au măsurat temperatura cu ajutorul unor termometre non-contact.
8.600 absolvenți ai universităților de medicină au fost repartizați pe posturile scoase la concurs
În acest an, peste 9.100 locuri au fost scoase la concursul de rezidențiat. Dintre acestea, în jur de 8.600 absolvenți ai universităților de medicină din toată țara au obținut câte un post pe baza punctajului obținut, din cei 12.000 care au susținut examenul.
Punctajul minim de promovare a examnului de rezidențiat a fost de 60% din punctajul maxim (la 200 de întrebări pentru fiecare domeniu):
Medicina – 559 de puncte
Medicina Dentară – 526 de puncte
Farmacie – 538 de puncte
CITEȘTE ȘI:
Prima schemă de tratament COVID19, elaborată de medicii de la UMF Cluj. A fost folosită în toate spitalele din țară
Primele intervenții ale unei tinere cu Ambulanța Cluj. „Am văzut cazuri care m-au marcat sufletește”