Educație

Burse majorate de semestrul viitor, pentru elevii din Florești. Proiectul a fost adoptat

Elevii din Florești vor beneficia de burse mai mari din semestrul al doilea al acestui an școlar.

 

 


Consilierii locali din Florești au votat joi creșterea cuantumului burselor acordate din bugetul local elevilor din comună. Proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

 


Astfel, începând din semestrul II al anului școlar 2021-2022, elevii vor beneficia de burse majorate:

- Bursa de performanță, de la 250 de lei la 600 de lei;


- Bursa de merit, de la 180 de lei la 300 de lei;

- Bursa de studiu, de la 140 de lei la 250 de lei;


- Bursa socială, de la 120 de lei la 300 de lei.

Câți elevi iau bursă?

În semestrul I, la Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” Florești sunt 171 de burse, din care 2 burse de performanță, 137 de burse de merit, 5 burse de studiu și 27 de burse sociale.


La Liceul Teoretic „Dumitru Tăuțan” Florești, 77 de elevi primesc burse astfel: 32 de burse de merit și 45 de burse sociale.

La Școala Gimnazială Luna de Sus, 36 de elevi primesc burse: 19 burse de merit, 3 burse de studiu și 14 burse sociale.

„Educația este unul dintre aspectele pe care le susțin cu tărie, de aceea investițiile în educație, în școli, sprijinul pentru elevi, dar și pentru părinți reprezintă o prioritate pentru mine și pentru administrația comunei Florești. Astfel, vreau să știți că administrația locală își dorește și face tot posibilul de a încuraja eforturile și rezultatele elevilor din comuna noastră”, a transmis primarul Bogdan Pivariu.

Burse majorate la Cluj-Napoca

În ședința Consiliului local de la începutul lunii octombrie a fost aprobat un proiect de hotărâre ce prevede dublarea cuantumului burselor sociale și a celor de performanță pentru eleviii din municipiul Cluj-Napoca. Astfel, bursa de performanță a ajuns la 300 de lei pe lună, de la 150 de lei, bursele de ajutor sociale au crescut de la 100 de lei, la 200 iar bursele de studiu au ajuns la 120 de lei, crescând cu 10 lei. Burse de merit au rămas la valoare.

„Am dublat cuantumul burselor sociale și de performanță. Ziua educației aduce la Cluj-Napoca vești bune pentru elevi și pentru calitatea procesului educațional din oraș. În ședința de ieri a Consiliului local au fost aprobate atât majorarea cuantumului burselor pentru anul școlar 2021-2022 cât și numărul de burse pentru primul semestru al acestui an școlar.19.467 de elevi vor beneficia de burse în primul semestru, iar cuantumul burselor a fost majorat astfel:

- burse de performanță: de la 150 lei la 300 lei

- burse de merit: 120 lei

- burse de studiu: de la 110 la 120 lei

- burse de ajutor social: de la 100 la 200 lei

Investițiile în educație, în școli, sprijinul pentru elevi și părinți reprezintă o prioritate pentru municipalitate. În Cluj-Napoca, 20% din impozitele și taxele locale sunt reinvestite în educație: infrastructură educațională, burse școlare, transport gratuit, echipamente educaționale moderne sau autobuze școlare pentru transportul elevilor”, a transmis primarul Emil Boc.

CITEȘTE ȘI

60.000 de lei, despăgubiri pentru un grup de elevi maghiari din Cluj. Inspectoratul Școlar Județean, acuzat de DISCRIMINARE

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter