Educație

Pensii speciale da, burse de merit ba! Consilier USR Cluj: „«România educată» ar trebui botezată «Educația abandonată»”

Creșterea pragului de acordare a burselor de merit pentru elevi de la media 8,50 la 9,50 a generat discuții aprinse. Un consilier local clujean USR PLUS ridică problema modificării regulamentului privind bursele elevilor, în raport cu acordarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Burse mai puține pentru elevii clujeni. Burse mai puține pentru elevii clujeni.

 

 


„Începând din semestrul 2 al acestui an școlar, în jur de 9.000 de elevi din Cluj-Napoca nu vor mai beneficia de burse de merit, în urma deciziei ministrului Sorin Cîmpeanu de creștere a mediei pentru acest tip de bursă de la 8.50 la 9.50.

 


Decizia a fost justificată de Ministrul Educației prin faptul că în timpul școlii online elevii au primit note mai mari ca de obicei, iar povara bugetară pentru finanțarea numărului crescut de burse este prea mare”, a scris Alexandra Oană, consilier local, pe pagina sa de Facebook.

Ea a precizat că luarea acestei decizii la nivel național ar fi necesitat o consultare a populației, dar și că problema „umflării” notelor elevilor în contextul pandemiei s-ar fi putut remedia prin alte modalități, cum ar fi elaborarea unui Ghid de bune practici „care să sprijine profesorii în notarea obiectivă a performanței elevilor și să formeze cadrele didactice astfel încât predarea online să nu afecteze evaluarea corect”.


Totodată, Oană consideră că pe termen lung, ridicarea mediei pentru bursă va avea drept efect o presiune crescută pe profesori să dea note și mai mari.

„Ipocrizia guvernului PSD - PNL- UDMR”

„Ce a pus însă sare pe rană este faptul că în timp ce bursele școlare au fost catalogate drept o cheltuială prea mare pentru buget, pensiile speciale ale politicienilor sunt, în continuare, în vigoare. Nu e curios cum bursele copiilor sunt considerate nesustenabile și au fost rapid limitate, dar de ani de zile pensiile speciale nu par să împovăreze bugetul, ba chiar se propune o creștere a pensiilor speciale pentru magistrați?


Și când ne gândim că proiectul fanion al președintelui Iohannis era tocmai educația! Poate e momentul să recunoaștem că «România educată» ar trebui botezată «Educația abandonată»”, a mai precizat consilierul.

CITEȘTE ȘI:

O treime dintre părinţii din mediul rural spun că şcolile nu asigură deloc măşti. Doar 10% dintre elevi sunt vaccinați.

Ultimele Stiri
abonare newsletter