Educație

Profesorul clujean Dacian Dragoș (FSPAC) va coordona reformarea și dezvoltarea academică a Academiei de Poliție

UBB și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București au semnat, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, un acord prin care UBB va oferi suport și consultanță pentru reformarea și apoi dezvoltarea academică a Academiei de Poliție.

Dacian Dragoș, președintele Comisiei de Etică a UBB. Dacian Dragoș, președintele Comisiei de Etică a UBB.

 

 


Din partea universității, proiectul va fi coordonat de prof. univ. dr. Dacian Dragoș, președintele Comisiei de Etică a UBB.

 


„Universitățile românești cu profil «militar/de apărare» au o tradiție de calitate în formarea de ofițeri. Această tradiție s-a dezvoltat și mai mult cu consultanța obținută din zone internaționale similare, după aderarea României la NATO și la Uniunea Europeană și este acum una bine ancorată internațional. Problema este că unele din aceste instituții românești au încercat să-și dezvoltate prin forțe proprii și o componentă științifică mai avansată (inclusiv doctorat), dincolo de formarea de ofițeri (…).

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


De aceea, am răspuns acum pozitiv solicitării Ministerului Afacerilor Interne și colegilor noștri, de a ajuta reforma și dezvoltarea componentei științifice/academice din Academia de Poliție, prin prisma responsabilității sociale a UBB, una dintre cele mai reprezentative comunități academice din țară”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

UBB, rol important în redarea credibilității Academiei de Poliție

La rândul său, rectorul Academiei de Poliție a precizat că instituția se află într-o etapă dificilă, iar UBB ar putea „recredibiliza-o”.


„Academia de Poliție «Alexandru Ioan Cuza» a traversat în ultima perioadă una dintre cele mai dificile etape din procesul său de evoluție instituțională, fapt ce a impus obligativitatea demarării unui proces complex de reformare, pe termen mediu și lung (…) Semnarea protocolului de cooperare cu Universitatea Babeș-Bolyai, reprezintă, prin prisma nivelului de excelență pe care aceasta l-a atins în activitățile academice, în gradul de transparență instituțională și performanțele înregistrate în activitatea Comisiei de Etică Universitară, un pas important în reașezarea instituției noastre la locul cuvenit în mediul universitar din România.

Suntem conștienți de complexitatea și dificultatea obiectivelor pe care ni le-am propus în cadrul procesului de reformă a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, însă avem certitudinea că suportul pe care Universitatea Babeș-Bolyai ni-l oferă ne va garanta recredibilizarea acestei instituții de învățământ superior emblematică pentru Sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională”, a declarat rectorul Academiei de Poliție, colonel Claudiu Ștefan Chindriș.

CITEȘTE ȘI:

Studenții UBB, revoltați de trecerea la cursuri în format fizic: „E o batjocură”/ „Va genera abandon universitar”

abonare newsletter