Educație

OFICIAL. Înscrierile la grădiniță pentru anul școlar 2022-2023 încep pe 30 mai!

Înscrierile la grădiniță în anul școlar 2022-2023, pentru copiii care frecventează pentru prima oară o grădiniță, încep în data de 30 mai.

OFICIAL. Înscrierile la grădiniță pentru anul școlar 2022-2023 încep pe 30 mai! / Foto: pixabay.com OFICIAL. Înscrierile la grădiniță pentru anul școlar 2022-2023 încep pe 30 mai! / Foto: pixabay.com

 

 


Totodată, părinții copiilor cu vârste între 3 și 5 ani îi pot înscrie la grădiniță începând din 16 mai, în cazul celor care se reînscriu, conform unui document publicat de Ministerul Educației, scrie edupedu.ro.

 


„Condițiile de înscriere sunt neschimbate față de anii trecuți. În limita locurilor disponibile și copiii de 2 ani pot fi înscriși la grădiniță,” a declarat marți secretarul de stat în ministerul Educației, Florian Lixandru.

Potrivit documentului publicat de Minister, „părinții pot comunica unității de învățământ și prin fax, poștă electronică sau telefonic, datele necesare (date privind solicitantul, date privind copilul) pentru a se realiza planificarea pentru depunerea dosarelor.”


Însă, etapa de depunere a dosarelor cu documentele necesare pentru înscrierea copiilor se va desfășura după planificarea realizată de grădiniță, în anumite zile și intervale orare.

Înscrierile la grădiniță se pot face online, însă depunerea dosarelor trebuie făcută fizic.


Criterii de departajare

Criteriile generale de departajare sunt următoarele, conform sursei citate, și presupun existența:

  • unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți (situația copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți);
  • unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte;
  • unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate, în anul școlar următor, în unitatea de învățământ respectivă;
  • unui document medical eliberat de medicul specialist/certificat de orientare școlară și profesională/certificat de încadrare în grad de handicap a copilului. În cazul în care numărul cererilor de înscriere primite de la părinți este mai mare decât numărul de locuri libere, repartizarea copiilor se face în ordinea descrescătoare a numărului de criterii generale de departajare cumulate de către fiecare copil, respectiv: se repartizează la început copiii care îndeplinesc trei dintre criteriile menționate anterior, apoi copiii care îndeplinesc două dintre criterii și, în final, copiii care îndeplinesc doar unul dintre criteriile

Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de învățământ și sunt aprobate de Consiliul de Administrație al acesteia. De asemenea, ele trebuie avizate de Consiliul Juridic al Inspectoratului Școlar Județean până pe data de 27 mai 2022. 

CITEȘTE ȘI:

Tezele obligatorii vor fi eliminate de anul viitor școlar. Elevii vor avea o singură medie la final de an

Mii de profesori din Cluj-Napoca vor primi vouchere pentru pregătire digitală de la Primărie

Ultimele Stiri
abonare newsletter