Electric Castle

O experiență de festival sustenabilă la Electric Castle 2024. Organizatorii își doresc să reducă semnificativ cantitatea de deșeuri din sticle de plastic.

Cu acces gratuit la apă potabilă, transport dedicat cu trenul și autobuzul și stații de încărcare alimentate cu energie solară, Electric Castle își încurajează participanții la o experiență de festival sustenabilă.

O experiență de festival sustenabilă la Electric Castle 2024| Foto: Electric Castle O experiență de festival sustenabilă la Electric Castle 2024| Foto: Electric Castle

 

 


Sticla de apă refolosibilă devine cel mai cool accesoriu pentru participanții la Electric Castle. Odată cu ediția ce va debuta în 17 iulie, festivalul va oferi acces gratuit la apă potabilă, inclusiv în camping, lucru posibil în urma extinderii magistralei de apă din Bonțida și investițiilor proprii făcute pentru conectarea la aceasta. 

Organizatorii își doresc să reducă semnificativ cantitatea de deșeuri din sticle de plastic 

Organizatorii își doresc ca, astfel, să reducă semnificativ cantitatea de deșeuri din sticle de plastic și să ofere o alternativă avantajoasă pentru participanți din punct de vedere financiar. 


Cu ajutorul publicului, festivalul și-a propus să reducă cantitatea totală de deșeuri generată în timpul celor 5 zile de eveniment și să crească de la 20, la 25% gradul de reciclare. Peste 200 de persoane vor fi implicate în menținerea curățeniei și asigurarea colectării selective a deșeurilor. Pentru deșeurile din plastic ce nu pot fi reciclate, asociația ASAP are un spațiu dedicat în care participanții pot descoperi modalități creative de reutilizare. Consumul responsabil este și el o etapă în reducerea deșeurilor. Banca de Alimente va prelua alimentele ce nu vor fi vândute, iar în EC Village revin Royal Showers, dușurile cu sistem temporizat, prin care este redus consumul de apă și energie cu 30%. Anul trecut, acest sistem a dus la o economie de 2 milioane de litri de apă. Toate inițiativele sunt susținute de Lidl Romania. 

Transportul sustenabil rămâne o prioritate pentru Electric Castle. În 2023, peste 10.000 de oameni au călătorit cu trenurile EC, astfel că, anul acesta, organizatorii suplimentează  cu 40% numărul locurilor alocate. Pe lângă trenuri, participanții vor putea opta pentru autobuze dedicate, care vor circula non-stop. Cei care aleg să vină cu mașina, vor beneficia de parcare gratuită și premii dacă toate locurile din mașină sunt ocupate.


O premieră în campingul festivalului: printr-un proiect pilot al E.ON România, o parte dintre structurile de cazare vor fi alimentate cu energie solară. Este un test care, dacă se va fi dovedi viabil, va putea fi extins în viitor, completând inițiativa existentă deja prin care aleile din EC Village sunt iluminate din aceeași sursă eco. Tot pentru prima dată la o ediție Electric Castle, uleiul uzat își găsește o nouă destinație prin parteneriatul cu OilRight care va colecta uleiul folosit la prepararea mâncării din festival și îl va transforma în lumânări.

Cu sprijinul OMV, iarba rămâne verde la castel, chiar și după 5 zile de petrecere. 20 de hectare de teren vor fi însămânțate la finalul festivalului, iar în toamnă vor fi reluate plantările în EC Village pentru a se atinge numărul de 10.000 de copaci planificat în proiectul susținut de Banca Transilvania. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O nouă provocare, lansată de Electric Castle. Cei care mulg o vacă în Bonțida câștigă abonament pe viață la festival.

O lună până la Electric Castle. Vezi în ce zi cântă artistul preferat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter