Externe

Grecia a decretat trei zile de doliu după ce zeci de oameni au murit în naufragiul unei ambarcațiuni cu migranți

Grecia a decretat trei zile de doliu după naufragiul, miercuri, al unei ambarcaţiuni de migranţi în largul peninsulei Peloponez, în sud-vestul Greciei, accident care ar fi putut provoca sute de morţi.

Migranți pe barcă/ Foto: @ABoatReport - Twitter Migranți pe barcă/ Foto: @ABoatReport - Twitter

 

 


Grecia a decretat trei zile de doliu după naufragiul, miercuri, al unei ambarcaţiuni de migranţi în largul peninsulei Peloponez, în sud-vestul Greciei, accident care ar fi putut provoca sute de morţi, au anunţat serviciile premierului interimar, relatează AFP.

 


Gărzile de coastă au anunţat că au recuperat 79 de cadavre şi au salvat aproximativ 100 de persoane, dar supravieţuitorii au declarat că la bordul ambarcaţiunii se aflau aproape 750 de persoane.

La operaţiunea de salvare participă vedete de patrulare ale poliţiei portuare, o fregată a marinei militare elene, un avion şi un elicopter ale forţelor aeriene, precum şi şase vase care navigau în zonă.


Conform primelor informaţii ale autorităţilor, nava cu migranţi plecase din Libia cu destinaţia Italia.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Accident aviatic cu 20 de MORȚI la Vlădeasa, în anii '70. A fost ținut secret de autorități, iar supraviețuitorii au fost lăsați să moară de frig

Italia, lovită de furtuni puternice. 10 morți și mai mulți dispăruți, între care o mamă cu fiica ei. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter