Externe

Rusia distruge mediul din Ucraina. Și vecinii sunt afectați.

Rusia distruge mediul din Ucraina, deliberat, prin război, iar această situație ar putea duce la o criză pe scară largă.

Rusia distruge mediul din Ucraina, deliberat, prin război, iar această situație ar putea duce la o criză pe scară largă/ Foto: Volodimir Zelenski - Facebook Rusia distruge mediul din Ucraina, deliberat, prin război, iar această situație ar putea duce la o criză pe scară largă/ Foto: Volodimir Zelenski - Facebook

 

 


Rusia distruge mediul din Ucraina, deliberat, prin invazia militară, iar această situație ar putea duce la o criză pe scară largă, scrie Presshub.ro

 


Potrivit sursei citate anterior, războiul afectează fiecare componentă a naturii – flora și fauna, apa, aerul, solul și, prin urmare, și sănătatea oamenilor. Consecințele acestui impact negativ vor fi pe termen lung și au nu doar un caracter local, ci și global.

Este dificil de estimat impactul războiului asupra ecologiei Ucrainei. Este un sistem prea complex în care este imposibil să se furnizeze cifre și calcule precise, mai ales în timpul ostilităților active.


Pe lângă miile de oameni uciși și distrugerea infrastructurii critice, țara ar putea fi bântuită ani de zile de o altă criză la fel de îngrozitoare din cauza invaziei Rusiei: cea de mediu.

Consecințele sale vor fi resimțite nu numai de natură, ci și de oameni. De starea mediului vor depinde calitatea și speranța de viață a populației în viitor.


Rusia folosește ecocidul și ca o altă modalitate de a pune presiune asupra comunității internaționale.

Prin urmare, pentru a simplifica pe cât posibil informațiile disponibile despre impactul războiului asupra mediului, vom vorbi în continuare despre impactul acestuia asupra celor trei componente principale ale ecosistemelor naturale: aer, sol, apă.


Cum este afectat aerul?

În contextul războiului, Ucraina a pierdut o parte din complexul industrial și energetic, activitatea mediului de afaceri a devenit mult mai mică, criza combustibilului a redus intensitatea utilizării vehiculelor și mai mult de 11 milioane de oameni au părăsit țara, ceea ce a redus poluarea aerului.

Dar au apărut alte surse de poluare, iar pericolele sunt, de fapt, în creștere. Daunele din emisiile atmosferice rezultate din operațiunile de luptă devin mult mai evidente.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că este dificil să se efectueze un calcul obiectiv al daunelor cauzate, deoarece poluanții atmosferici sunt volatili, iar viteza de mișcare și de pulverizare a acestora depinde de diverși factori, precum presiunea atmosferică, umiditatea aerului, vântul. viteza, terenul.

Citește continuarea articolului pe Presshub.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Avertismentul lui Macron. Dacă Rusia va câștiga în Ucraina va amenința România și Moldova, iar credibilitatea Europei va fi „redusă la zero”.

România nu va trimite militari pentru a lupta în Ucraina. Klaus Iohannis: „O posibilă trimitere de combatanţi nu poate fi luată în considerare sub mandat NATO”.

Etichete: razboi rusia ucraina
abonare newsletter