Externe

Alertă în Franța! Elevii de la mai multe licee, ameninţaţi cu decapitarea într-un e-mail.

Zeci de licee din regiunea pariziană au primit începând de miercuri mesaje de ameninţare cu atentate, însoţite de o filmare cu o decapitare.

Zeci de licee din regiunea pariziană au primit începând de miercuri mesaje de ameninţare cu atentate, însoţite de o filmare cu o decapitare/ Foto: pixabay.com Zeci de licee din regiunea pariziană au primit începând de miercuri mesaje de ameninţare cu atentate, însoţite de o filmare cu o decapitare/ Foto: pixabay.com

 

 


Zeci de licee din regiunea pariziană au primit începând de miercuri mesaje de ameninţare cu atentate, însoţite de o filmare cu o decapitare, informează joi AFP, citând Ministerul Educaţiei naţionale.

 


Ameninţările cu „apologia terorismului şi provocare la terorism” au fost trimise în principal prin Spaţiul digital de lucru (ENT), o aplicaţie care serveşte drept legătură între profesori, elevi şi părinţi, şi prin Pronote, programul în care sunt înregistrate notele elevilor, potrivit Agerpres.ro

Ministerul Educaţiei a precizat că „au fost mobilizate serviciile de anchetă de specialitate pentru a-i identifica pe autori” şi că a propus consilierea psihologică „a tuturor copiilor sau adulţilor care au vizionat împotriva voinţei lor filmările şocante”.


„Serviciile de poliţie au fost anunţate şi fac ceea ce este necesar pentru a asigura securitatea elevilor”, a mai menţionat ministerul.

Cel puţin cinci licee din Yvelines au primit un mesaj care anunţa un atentat cu explozibil, a indicat o sursă din poliţia departamentului. Autorul sau autorii mesajului au piratat adresa de mail a unui elev pentru a difuza către toate căsuţele poştale conectate mesajul respectiv şi un video de decapitare, a adăugat aceasta.


La liceul Jean-Moulin de Torcy, din departamentul Seine-et-Marne, pe reţelele sociale a fost difuzat un mesaj „indicând că în clădire a fost plasat (explozibil tip) C4, în numele lui Allah”, a spus o altă sursă din poliţie.

Ameninţările vin după valul de false alerte cu bombă care au afectat toamna trecută sute de instituţii de învăţământ şi care s-au înmulţit după atacul jihadist din 13 octombrie de la Arras (nord) soldat cu moartea profesorului Dominique Bernard.


În octombrie 2020, un alt profesor, Samuel Paty, a fost decapitat în regiunea pariziană de un refugiat rus de origine cecenă în vârstă de 18 ani radicalizat, asasinat care a generat profundă emoţie în Franţa. Premierul francez Gabriel Attal, ministrul educaţiei Nicole Belloubet şi ministrul justiţiei Eric Dupond-Moretti urmau să participe joi după-amiaza la o reuniune interministerială consacrată securităţii şcolilor. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Încă opt aeroporturi din Franţa au fost evacuate din cauza alertelor cu bombe

Român căutat în Danemarca pentru trafic de persoane, proxenetism şi viol, arestat în Franţa

Ultimele Stiri
abonare newsletter