Externe

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, avertisment pentru Occident: „ Dacă vor pe câmpul de luptă, să fie pe câmpul de luptă”

Dacă Occidentul vrea să se bată pentru Ucraina pe câmpul de luptă, Rusia este pregătită, a declarat ministrul de externe rus, Serghei Lavrov.

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, avertisment pentru Occident. Sursă foto: mid.ru Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, avertisment pentru Occident. Sursă foto: mid.ru

 

 


Dacă Occidentul vrea să se bată pentru Ucraina pe câmpul de luptă, Rusia este pregătită, a declarat ministrul de externe rus, Serghei Lavrov. 

„Este dreptul lor, dacă vor pe câmpul de luptă, să fie pe câmpul de luptă", a afirmat Lavrov, care ocupă funcţia de ministru de externe de două decenii, în timpul audierilor în Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus) cu privire la renumirea sa în funcţie în noul guvern al premierului Mihail Mişustin, pe cale de formare după ce preşedintele Vladimir Putin a început luna aceasta un nou mandat de şase ani, notează RIA Novosti, potrivit Reuters.


CITEȘTE ȘI: 
Vladimir Putin a anunțat că Belarus va participa la a doua fază a exerciţiilor cu arme nucleare tactice

Rusia şi-a intensificat avertismentele privind pericolele unei confruntări directe cu NATO de când preşedintele francez Emmanuel Macron a admis posibilitatea ca, la un moment dat, să fie trimise trupe occidentale în Ucraina.

Kremlinul a declarat săptămâna trecută că trimiterea de trupe NATO în Ucraina ar fi o mişcare potenţial extrem de periculoasă. Preşedintele Vladimir Putin a spus că aceasta ar putea duce chiar la cel de-al Treilea Război Mondial. De asemenea, Moscova urmăreşte îndeaproape o petiţie ucraineană care solicită o astfel de intervenţie.

Moscova pretinde că Ucraina trebuie să accepte anexarea celor patru regiuni de către Rusia, plus pierderea peninsulei Crimeea, pe lângă statutul de neutralitate, reducerea dimensiunii forţelor armate şi "denazificarea", respectiv schimbarea actualei conduceri de la Kiev şi epurarea întregii societăţi de elementele naţionaliste, conform media ucrainene.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Serghei Lavrov a criticat la ONU intervenţionismul militar american

Ultimele Stiri
abonare newsletter