Externe

Mai mulți deținuți ai unui centru de arest din Rusia, care au luat ostatici doi gardieni, „lichidați” de trupele speciale.

Mai mulţi deţinuţi dintr-un centru de arest preventiv din Rostov, în sudul Rusiei, au luat ostatici doi angajaţi, potrivit Serviciului Penitenciar Federal. În urma unei intervenții speciale, gardienii eu fost eliberați, iar deținuții „lichidați”.

Mai mulți deținuți care luaseră ostatici doi gardieni ai unui centru de arest din Rusia au fost „eliminați” de trupele speciale|Foto: TASS Mai mulți deținuți care luaseră ostatici doi gardieni ai unui centru de arest din Rusia au fost „eliminați” de trupele speciale|Foto: TASS

 

 


Deținuții unui centru de arest preventiv din Rostov-pe-Don au luat ostatici, duminică, doi gardieni.  Aceștia au solicitat autorităților ruse să li se aducă un automobil cu care să fie lăsaţi să plece. Imagini de la faţa locului arătau că drumurile din împrejurimi au fost blocate.

Potrivit primelor informații, ar fi vorba despre 6 deținuți care susțineau că au legături cu ISIS, organizație teroristă interzisă în Rusia. 


Gardienii au fost eliberați, iar infractorii „eliminați”

Infractorii care au luat ostatici angajați ai centrului de arest preventiv din Rostov au fost „eliminați”, iar ostaticii au fost eliberați, potrivit biroului de presă al Serviciului Federal al Penitenciarelor (FSIN).

„În timpul operațiunii speciale de eliberare a ostaticilor din centrul de arest preventiv nr. 1 al Serviciului Federal Penitenciare al Rusiei din regiunea Rostov, infractorii au fost eliminați, angajații care erau ținuți ostatici au fost eliberați și nu au fost răniți”, a declarat biroul de presă într-o declarație primită duminică de Interfax.


CITEȘTE ȘI: 
Atac armat la o sală de concerte din Moscova, revendicat de organizația teroristă ISIS. Bilanțul victimelor a ajuns la 60 de morți și peste 140 de răniți.

Anterior, duminică, sediul regional al Serviciului Federal de Penitenciare a raportat că deținuții dintr-un centru de detenție preventivă din regiunea Rostov au luat ostatici doi angajați.

Ulterior au început negocierile, iar un grup de angajați de la biroul central al Serviciului Federal de Penitenciare s-a deplasat în zonă.


Serviciile de urgență au declarat pentru sursa citată că șase prizonieri, înarmați cu cuțite și ascuțitori, au cerut să li se dea o mașină și să li se ofere posibilitatea de a pleca liber. Infractorii au susținut că sunt membri ai organizației teroriste ISIS, interzisă în Federația Rusă.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru sechestrare și lipsire de libertate. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atac armat la o sală de concerte din Moscova, revendicat de organizația teroristă ISIS. Bilanțul victimelor a ajuns la 60 de morți și peste 140 de răniți.

Ultimele Stiri
abonare newsletter