Externe

Trump „rezolvă” ajutoarele pentru Ucraina! Amenință că le va opri dacă va câștiga alegerile

Fostul președinte american Donald Trump și-a intensificat atacurile la adresa lui Volodimir Zelenski și a ajutorului acordat de SUA Ucrainei în războiul cu Rusia.

Donald Trump amenință că va tăia ajutoarele pentru Ucraina. Foto:  Donald J. Trump / X Donald Trump amenință că va tăia ajutoarele pentru Ucraina. Foto: Donald J. Trump / X

 

 


La un miting de campanie în Detroit, Trump a avertizat că „va rezolva această problemă înainte de a prelua Casa Albă ca președinte ales", sugerând că intenționează să taie finanțarea pentru Kiev.

 


Trump promite să „rezolve" ajutorul militar pentru Ucraina ca președinte

Criticile dure la adresa lui Zelenski au continuat, Trump descriindu-l drept „cel mai bun vânzător" care a obținut miliarde de la Washingon: „De fiecare dată când vine în țara noastră, pleacă cu 60 de miliarde de dolari. Tocmai a plecat acum patru zile cu 60 de miliarde de dolari, ajunge acasă și anunță că are nevoie de încă 60 de miliarde".

CITEȘTE ȘI:
Răspunsul lui Zelenski la oferta de încetare a focului lansată de Putin

Declarațiile lui Trump conțin inexactități privind sumele primite de Ucraina. Un proiect de lege privind ajutorul extern de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Kiev a fost semnat de Joe Biden în aprilie, potrivit Kyiv Independent.


Avertisment dur al lui Trump. Ar tăia finanțarea pentru Ucraina dacă ar fi ales. Critici la adresa lui Zelenski

Acesta nu este primul avertisment al lui Trump de a tăia asistența militară pentru Ucraina. El a mai spus că va suspenda apărarea oferită Kievului dacă va câștiga scrutinul prezidențial din 2024, afirmând că invazia rusă nu ar fi avut loc dacă ar fi câștigat un al doilea mandat la Casa Albă.

Criticile lui Trump vin la scurt timp după ce liderul de la Casa Albă, Joe Biden, a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 2,6 miliarde de dolari.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Biden îi cere scuze lui Zelenski și promite un nou ajutor pentru Ucraina - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter