Externe

Bombă în politica SUA. Biden, îndemnat să renunțe la cursa prezidențială după o dezbatere dezastruoasă - VIDEO

În ultimele zile, scena politică americană a fost zguduită de un eveniment neașteptat. The New York Times, unul dintre cele mai influente ziare din Statele Unite, a publicat un editorial în care îi cere președintelui Joe Biden să se retragă din cursa pentru Casa Albă din 2024.

Cel mai influent ziar din SUA cere retragerea lui Biden din cursa pentru Casa Albă. Foto: Joe Biden / Facebook Cel mai influent ziar din SUA cere retragerea lui Biden din cursa pentru Casa Albă. Foto: Joe Biden / Facebook

 

 


Solicitarea vine în urma unei dezbateri televizate între Biden și fostul președinte Donald Trump, în care performanța actualului președinte a fost considerată dezamăgitoare.

 


The New York Times cere retragerea lui Biden: Dezbaterea cu Trump dezvăluie slăbiciuni majore

Editorialul, intitulat „Pentru a-și servi țara, președintele Biden ar trebui să renunțe la cursă", critică dur prestația lui Biden în timpul confruntării cu Trump. 

CITEȘTE ȘI:
Cum încearcă Trump să revoluționeze campania electorală. Surpriză în cursa prezidențială

Ziarul subliniază că președintele a părut „o umbră a unui mare funcționar public", având dificultăți în a-și explica planurile și în a răspunde provocărilor lui Trump.


The New York Times argumentează că problemele evidențiate în timpul dezbaterii nu sunt izolate, ci confirmă îngrijorări care există de luni sau chiar ani. Publicația sugerează că Partidul Democrat ar trebui să caute candidați „mai bine echipați pentru a prezenta alternative clare, convingătoare și energice" la o posibilă a doua președinție Trump.

Dezbatere dezastruoasă pentru Biden: The New York Times sugerează retragerea din campania 2024

În ciuda acestei critici dure, Biden a primit sprijin din partea unor figuri importante ale Partidului Democrat. Fostul președinte Barack Obama a intervenit în apărarea lui Biden, declarând că „ dezbateri negative se mai întâmplă" și că a trecut și el prin astfel de experiențe. Obama a subliniat că alegerile din noiembrie rămân o alegere între cineva care a apărat oamenii obișnuiți toată viața și cineva care se gândește doar la sine.


Această controversă a stârnit dezbateri aprinse în cadrul Partidului Democrat. Anumite surse susțin că există o îngrijorare crescândă cu privire la impactul negativ pe care performanța lui Biden l-ar putea avea asupra sondajelor de opinie.

Situația rămâne în continuare tensionată, iar în următoarele săptămâni se așteaptă reacții atât din partea echipei de campanie a lui Biden, cât și din partea altor lideri democrați. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Trump „rezolvă” ajutoarele pentru Ucraina! Amenință că le va opri dacă va câștiga alegerile

Ultimele Stiri
abonare newsletter