Externe

Român arestat în Grecia pentru provocarea unui incendiu, la Rafina. Bărbatul susține că a vrut, de fapt, să stingă focul.

Un cetăţean român în vârstă de 38 de ani a fost arestat, marţi, în Grecia, fiind acuzat de provocarea unui incendiu în zona orașului Rafina, din estul regiunii Attica.

Român arestat în Grecia pentru provocarea unui incendiu. Bărbatul susține că a vrut, de fapt, să stingă focul|Foto: pixabay.com Român arestat în Grecia pentru provocarea unui incendiu. Bărbatul susține că a vrut, de fapt, să stingă focul|Foto: pixabay.com

 

 


În urma incendiului produs sâmbăta trecută în Rafina, cetățeanul român a fost arestat preventiv. 

Bărbatul susține că a vrut, de fapt, să stingă focul 

Suspectul, identificat ca fiind cetăţean român, ar fi negat că a provocat incendiul de la Rafina, o localitate de lângă Atena, declarând că se afla în zonă pentru că încerca să stingă flăcările, potrivit ekathimerini.com.


CITEȘTE ȘI: 
Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia şi Turcia. Risc crescut de incendii.

Acelaşi suspect a mai fost arestat pentru incendiere premeditată, în aceeaşi zonă, în alte două rânduri, luna trecută, şi a reuşit să scape cu o amendă. 

De data aceasta, însă, autorităţile au adăugat acuzaţia de comportament periculos şi l-au plasat în arest. 


Zeci de incendii de vegetaţie s-au declanşat în ultimele zile în Grecia, dintre care două în apropiere de capitala Atena.

Aproximativ 240 de pompieri din ţări precum Bulgaria, Malta, Republica Moldova şi România vor fi desfăşuraţi pentru a suplimenta personalul pentru stingerea incendiilor din Grecia, din iulie până în septembrie, a declarat marţi Ministerul Protecţiei Civile într-un comunicat.


Recent, Ministerul Afacerilor Externe a emis un mesaj de avertizare pentru românii care intenţionează să călătorească în Grecia şi Turcia din cauza riscurilor crescute de incendii, în condițiile temperaturilor ridicate din zonă. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Concediile în Grecia, sub semnul întrebării. Alertă de incendii în mai multe zone.

Un pompier din Cluj, printre pompierii care vor lupta cu incendiile de pădure din Franța

Ultimele Stiri
abonare newsletter