Externe

Incendiu la un depozit de petrol din Rusia după un atac cu o dronă ucraineană. VIDEO

O dronă ucraineană a provocat în noaptea de vineri spre sâmbătă incendiul unui depozit de petrol din regiunea Rostov din sudul Rusiei, la câteva sute de kilometri de linia frontului.

Incendiu la un depozit de petrol din Rusia după un atac cu o dronă ucraineană| Foto: @frontlinekit - X Incendiu la un depozit de petrol din Rusia după un atac cu o dronă ucraineană| Foto: @frontlinekit - X

 

 


O dronă ucraineană a provocat în noaptea de vineri spre sâmbătă incendiul unui depozit de petrol din regiunea Rostov din sudul Rusiei, la câteva sute de kilometri de linia frontului, relatează AFP.

 


„După atacul unei drone, a izbucnit un incendiu într-o rafinărie de petrol din districtul Ţimlianski. Conform datelor preliminare, nu există morţi şi răniţi”, a declarat guvernatorul local, Vasili Golubev, pe Telegram.

În acelaşi timp, Ministerul Apărării a anunţat că a interceptat şi distrus un total de patru drone lansate de forţele ucrainene deasupra teritoriului rus, două în regiunea Rostov, una în regiunea Belgorod, aproape de graniţa cu Ucraina, şi una în regiunea Kursk, puţin mai la nord de graniţa cu Ucraina, fără a comenta incendiul de la depozitul de petrol.


Ucraina, care se confruntă cu o ofensivă rusă de mai bine de doi ani şi şi-a văzut infrastructura energetică distrusă de o campanie neîncetată de bombardamente ruseşti, lansează, de asemenea, atacuri cu drone adânc în teritoriul Rusiei împotriva complexurilor energetice şi logistice, folosite de armata rusă pentru operaţiunile sale pe teritoriul ucrainean.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un crater de dronă, descoperit în Tulcea. MApN: „Condamnăm atacurile Rusiei de la Dunăre”

Rusia a decorat piloții care au doborât drona americană în Marea Neagră. Ministrul rus de externe : „Avioanele nu au avut contact cu drona”

Ultimele Stiri
abonare newsletter