Externe

Cel puțin 10 morți și zeci de persoane rănite în urma unor tiruri cu rachete asupra platoului Golan. Israelul anunță un război total împotriva Hezbollah.

Cel puţin zece persoane au murit şi peste 30 sunt rănite în urma unor tiruri din Liban asupra platoului Golan. Armata israeliană acuză gruparea Hezbollah de comiterea acestor atacuri.

Zece morți și peste 30 de răniți în urma unor tiruri cu rachete asupra platoului Golan. Israelul anunță un război total împotriva Hezbollah.|Foto: SkyNews youtube.com Zece morți și peste 30 de răniți în urma unor tiruri cu rachete asupra platoului Golan. Israelul anunță un război total împotriva Hezbollah.|Foto: SkyNews youtube.com

 

 


Nouă persoane au fost ucise de un tir cu rachetă la Majdal Shams, a declarat Eli Bin, ditectorul general al Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, adăugând că 17 dintre cei 34 de răniţi se află într-o stare critică.

Un tir cu rachete a lovit un teren de fotbal 

Racheta a lovit un teren de fotbal pe care se juca un meci şi bilanţul a crescut la zece morţi.

Poliţia şi armata au confirmat că mai multe locuri din platoul Golan ocupat de Israel au fost lovite de rachete, dintre care una a atins localitatea druză Majdal Shams. Acest oraş este situat în nordul Israelului aproape de sudul Libanului şi este frontalier cu Iordania.


CITEȘTE ȘI: 
Stare de război în Israel, în urma unui atac cu mii de rachete din Gaza

Armata a imputat tirul cu rachetă care a provocat victime mişcării libaneze Hezbollah, care a negat însă că ar fi lansat lovitura.

Tirul cu rachetă a intervenit după anunţul unei surse de securitate libaneze conform căreia patru combatanţi ai mişcării islamiste libaneze Hezbollah au fost ucişi într-o lovitură israeliană în sudul Libanului.

Hezbollah a confirmat moartea a patru dintre combatanţii săi. Mişcarea libaneză are aproape zilnic schimburi de tiruri transfrontaliere cu armata israeliană de la începutul războiului din Fâşia Gaza.


Israelul anunță un război total împotriva Hezbollah

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că pregătește să răspundă Hezbollah după tirul soldat cu 10 decese. Israelienii susțin că este „cel mai sângeros” atac împotriva civililor din Israel după cel din 7 octombrie.

„Atacul Hezbollah de astăzi a încălcat toate liniile roşii şi răspunsul va fi pe măsură. Ne apropiem de momentul unui război total împotriva Hezbollah şi a Libanului", a declarat ministrul de externe, Israel Katz


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Imagini șocante cu tinere israeliene luate prizoniere de teroriștii Hamas în octombrie 2023, publicate de președintele Israelului. „Lumea trebuie să se uite la această atrocitate crudă”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter