Externe

Rusia se apropie de al treilea război mondial. Kremlinul confirmă a treia etapă de teste nucleare tactice

Rusia a anunțat începerea celei de-a treia etape de teste pentru armele nucleare tactice, într-un moment de tensiune crescută cu Occidentul.

Maria Zakharova spune că dialogul cu SUA privind controlul armelor poate fi reluat doar dacă Washingtonul renunță la confruntarea cu Rusia. Foto: Facebook / Russian Embassy in London Maria Zakharova spune că dialogul cu SUA privind controlul armelor poate fi reluat doar dacă Washingtonul renunță la confruntarea cu Rusia. Foto: Facebook / Russian Embassy in London

 

 


Ministerul rus al Apărării a comunicat că militarii din regiunile sudice și centrale ale țării vor exersa amplasarea secretă a focoaselor fictive pentru sistemele de rachete Iskander-M.

 


Aceste exerciții fac parte dintr-o serie de antrenamente începute în mai anul acesta. În iunie, aliatul Rusiei, Belarus, s-a alăturat celei de-a doua etape a testelor.

Moscova acuză Statele Unite și aliații europeni că împing lumea spre o confruntare nucleară prin furnizarea de armament Ucrainei. Kremlinul susține că unele dintre aceste arme sunt folosite împotriva teritoriului rus, conform gbnews.com.


Rusia escaladează tensiunile: A treia etapă de teste nucleare tactice confirmată de Kremlin 

În paralel cu anunțul testelor nucleare, Ucraina a raportat că a doborât 89 de drone și o rachetă lansate de Rusia într-un atac masiv asupra regiunii Kiev. Acesta a fost unul dintre cele mai ample atacuri cu drone de la începutul războiului.

Președintele Vladimir Putin a declarat în repetate rânduri că Rusia ar putea folosi arme nucleare pentru a se apăra în situații extreme. Occidentul a respins aceste afirmații ca fiind amenințări nefondate.


Ministerul rus al Apărării anunță noi exerciții cu arme nucleare tactice în contextul conflictului cu Ucraina

În acest context, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și-a exprimat îngrijorarea față de progresele Rusiei în Ucraina. El a subliniat că SUA vor continua să ofere asistență pentru securitatea Ucrainei și a lăudat determinarea poporului ucrainean.

CITEȘTE ȘI:
Incendiu la un depozit de petrol din Rusia după un atac cu o dronă ucraineană. VIDEO

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a declarat că dialogul cu SUA privind controlul armelor poate fi reluat doar dacă Washingtonul renunță la confruntarea cu Rusia. 


Ea a adăugat că discuțiile trebuie să abordeze și problema expansiunii NATO spre est, pe care Rusia o consideră o amenințare la adresa securității sale.

Situația rămâne tensionată, cu ambele părți menținându-și pozițiile ferme și continuând acțiunile militare. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

NATO-Rusia. Președintele Turciei, Recep Erdogan: „Perspectiva unui conflict direct este îngrijorătoare”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter