Externe

Doi bucătari au pus medicamente antidiareice în mâncarea de la restaurant. Ce ascundeau?

Un caz șocant a ieșit la iveală în orașul Nantong din China. Doi bucătari de la restaurantul unui hotel au fost condamnați la închisoare pentru că au adăugat în mod deliberat medicamente antidiareice în mâncărurile servite clienților.

Doi bucătari din China puneau medicamente antidiareice în mâncarea de la restaurant. Foto: pexels.com, cu caracter ilustrativ Doi bucătari din China puneau medicamente antidiareice în mâncarea de la restaurant. Foto: pexels.com, cu caracter ilustrativ

 

 


Potrivit unei declarații emise de autorități, bucătarii au amestecat sulfat de gentamicină, un antibiotic folosit pentru tratarea diareei, în preparatele culinare. 

 


Motivul din spatele acestei practici periculoase era să mascheze utilizarea ingredientelor expirate și să prevină eventualele probleme digestive ale clienților.

Antidiareice în meniu pentru a masca ingrediente expirate

Scandalul a fost dezvăluit inițial de un angajat al hotelului.


În urma unei percheziții, poliția a descoperit 101 cutii de sulfat de gentamicină în bucătăria restaurantului. Anchetatorii au stabilit că medicamentul era cumpărat regulat, fără rețetă, de către un angajat al hotelului, pe nume Zhang.

Investigația a scos la iveală că cei doi bucătari, identificați doar ca Sha și Fu, au vândut cel puțin 1.612 porții de mâncare contaminată cu acest medicament, conform 8World.


Restaurant din China în centrul unui scandal alimentar major

În urma procesului, Sha a fost condamnat la doi ani de închisoare, iar Fu la un an și șase luni. Ambii au fost obligați să plătească o amendă totală de 160.000 de yuani (aproximativ 22.000 de dolari) pentru vânzarea de „alimente toxice și dăunătoare".

CITEȘTE ȘI: Un bărbat a fost prins cu 100 de șerpi vii în pantaloni – VIDEO

Acest caz a stârnit indignare în China, fiind descris de ziarul The Paper ca „utilizarea unei metode criminale pentru a acoperi o altă infracțiune alimentară".


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

China și Rusia au în plan să construiască un reactor nuclear pe Lună

Ultimele Stiri
abonare newsletter