Externe

Olaf Scholz, la Chișinău: „Vom susține ferm Republica Moldova în fața încercărilor de destabilizare ale Rusiei”

Cancelarul german Olaf Scholz și-a exprimat miercuri, la Chişinău, sprijinul ferm al Germaniei pentru Republica Moldova, în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Chișinău, 21 august|Foto: Maia Sandu-Facebook Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Chișinău, 21 august|Foto: Maia Sandu-Facebook

 

 


Vizita lui Olaf Scholz în Republica Moldova are loc la 12 ani după cea efectuată de fostul cancelar german Angela Merkel.

„Suntem conştienţi de modul în care Republica Moldova suferă de pe urma războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Ştim că actori pro-ruşi, Rusia încearcă să destabilizeze Republica Moldova, mai ales pe fundalul alegerilor prezidenţiale şi al aderării ţării la Uniunea Europeană. 


CITEȘTE ȘI: 
Avertismentul Germaniei. Evoluțiile recente din Republica Moldova, similare cu cele de la începutul conflictului dintre Ucraina și Rusia.

Mesajul meu cel important este astăzi acela că Germania vă este alături. Vom susţine ferm Republica Moldova pentru a face faţă încercărilor de destabilizare din partea Rusiei”, a declarat Scholz după întrevederea sa cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Scholz: „Sprijinim Moldova pe calea sa europeană”

Potrivit cancelarului federal german, Republica Moldova a reuşit să facă faţă tuturor încercărilor de destabilizare din străinătate, iar preşedinta Maia Sandu a reuşit în mandatul său de patru ani să realizeze progrese deosebite, în pofida dificultăţilor economice.


„Mă bucur să ne revedem la Chişinău. Întrevederea precedentă, în Marea Britanie, a fost excepţională. Am discutat şi despre modalităţile de colaborare la nivel de platformă de sprijin pentru Republica Moldova, în parteneriat cu Franţa şi Români”, a amintit Scholz, exprimându-şi bucuria că se află acum la Chişinău.

CITEȘTE ȘI: 
Se deschid negocierile pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană

„Doresc să subliniez bunele legături între ţările noastre şi să exprim dorinţa noastră de a sprijini Republica Moldova pe calea sa europeană. Relaţiile noastre sunt strânse, sunt bazate pe încredere”, a mai spus cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.


Olaf Scholz a fost în Republica Moldova anul trecut cu ocazia Summitului Comunităţii Politice Europene, iar preşedinta Maia Sandu a întreprins în luna mai o vizită oficial la Berlin, unde a fost primită de cancelarul federal german.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cu se s-a ales Moldova în urma Summitului CPE? Maia Sandu: „Suntem o familie puternică și unită, care acționează împreună pentru a face continentul european mai pașnic”

Comisia Europeană a aprobat deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Moldova și Ucraina

Ultimele Stiri
abonare newsletter