Externe

Anchetă antiteroristă după un atac antisemit în faţa unei sinagogi din sudul Franței

O anchetă pentru tentativă de asasinat terorist a fost deschisă în Franţa după incendierea şi explozia unei maşini în faţa unei sinagogi în localitatea La Grande-Motte (sud), guvernul denunţând un „act antisemit” şi întărind prezenţa forţelor de ordine la lăcaşurile de cult evreieşti.

Anchetă antiteroristă după un atac antisemit în faţa unei sinagogi din sudul Franței| Foto: @JeanPierreGrand - X Anchetă antiteroristă după un atac antisemit în faţa unei sinagogi din sudul Franței| Foto: @JeanPierreGrand - X

 

 


O anchetă pentru tentativă de asasinat terorist a fost deschisă în Franţa după incendierea şi explozia unei maşini în faţa unei sinagogi în localitatea La Grande-Motte (sud), guvernul denunţând un „act antisemit” şi întărind prezenţa forţelor de ordine la lăcaşurile de cult evreieşti, relatează AFP.

 


„În interiorul sinagogii se aflau cinci persoane, între care şi rabinul, care nu au fost rănite”, a declarat Parchetul naţional antiterorist într-un comunicat, precizând că „investigaţiile continuă în mod activ pentru a permite arestarea autorului incidentului”.

Cel puţin două maşini, între care una avea la bord o butelie cu gaz care a explodat, au fost incendiate sâmbătă dimineaţă în faţa sinagogii din localitatea La Grande-Motte de lângă Montpellier, în sudul Franţei, provocând rănirea unui ofiţer de poliţie.


Poliţia caută un suspect, iar Parchetul antiterorist a fost însărcinat să conducă ancheta, a declarat premierul francez Gabriel Attal.

„Acesta este un atac antisemit. Încă o dată, compatrioţii noştri evrei sunt vizaţi”, a scris Attal pe X, adăugând: „Nu vom renunţa. În faţa antisemitismului, în faţa violenţei, nu ne vom lăsa niciodată intimidaţi”.


Camerele de supraveghere din oraş au surprins imagini cu un suspect care flutura un steag palestinian, a afirmat AFP citând o sursă apropiată anchetei.

„Se depun toate eforturile pentru găsirea autorului acestui act terorist”, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron.


Franţa, la fel ca alte ţări din Europa, a înregistrat o creştere a incidentelor antisemite în urma războiului din Fâşia Gaza între gruparea Hamas şi forţele israeliene.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Trei morți și cinci răniți într-un atac cu cuțitul la un festival din Germania. Agresorul este încă liber.

Două persoane arestate în cazul tânărului înjunghiat într-o stație de autobuz din Gheorgheni. Cum au acționat atacatorii?

Ultimele Stiri
abonare newsletter