Externe

Explozii de pagere în Liban. Opt morţi şi 2.750 de răniţi.

Un val de explozii simultane ale pagerelor a avut loc, marţi, 17 septembrie, în mai multe regiuni din Liban.

Explozii de pagere în Liban | Foto: captură video Youtube - 10 News First Explozii de pagere în Liban | Foto: captură video Youtube - 10 News First

 

 


Un val de explozii simultane ale pagerelor a avut loc, marţi, 17 septembrie, în mai multe regiuni din Liban.

 


Valul de explozii ale pagerelor a ucis opt persoane şi a rănit alte 2.750, iar alte 200 se află în stare gravă, potrivit luxtimes.lu.

Explozia a avut loc în principal în suburbiile de sud ale capitalei Beirut, unde Hezbollah are o prezență semnificativă. Grupul a spus că cel puțin trei dintre membrii săi au fost uciși în explozii.


Unul dintre spitalele principale din Beirut a spus că este la capacitate maximă și a îndemnat oamenii să meargă în altă parte pentru tratament, mai arată sursa citată. 

CITEŞTE ŞI
Israelul a lansat un atac asupra Iranului

Atacurile transfrontaliere dintre Israel și Hezbollah s-au agravat în ultimele luni. Politicienii israelieni, inclusiv prim-ministrul Benjamin Netanyahu, avertizează din ce în ce mai mult că un război complet este inevitabil.


Hezbollah, un grup militant susținut de Iran, cu sediul în Liban, a făcut schimburi cu Israelul aproape zilnic de când a început războiul din Gaza în urmă cu aproape un an, potrivit sursei citate. 

Iranul califică exploziile drept un „asasinat în masă”

Nasser Kanani, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Iranului, a condamnat ferm exploziile, descriind incidentul drept „crimă în masă”. El a dat vina direct pe Israel, numindu-l „act terorist al regimului sionist”, potrivit economictimes.indiatimes.com.


Atacul a tensionat relațiile deja tensionate dintre Iran, Israel și Hezbollah, în timp ce Teheranul continuă să ofere sprijin grupului libanez, potrivit sursei citate. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Iranul a atacat Israelul cu sute de drone și rachete. Peste 300 de drone au fost lansate.

O tânără de 27 de ani, cu dublă cetățenie, israeliană și română, a murit în Gaza, unde era ostatică

abonare newsletter