Externe
Armata lui Putin, la ananghie: Soldați ruși trimiși la război după doar câteva zile de pregătire
Experții militari sunt șocați de nivelul scăzut de pregătire al soldaților ruși din Ucraina. George Barros, analist la Institutul american pentru Studiul Războiului, se declară uimit de cât de slab instruiți sunt militarii lui Putin.
Un expert militar este șocat de nivelul extrem de scăzut de pregătire al soldaților ruși trimiși în Ucraina, mulți fiind uciși după doar câteva zile de instruire. Foto: @frontlinekit - X
„Calitatea individuală a soldaților ruși este din ce în ce mai slabă. Fiecare nou val de recruți este mai prost pregătit decât precedentul", spune Barros pentru Business Insider. El adaugă că Rusia ar putea fi nevoită să trimită în luptă persoane cu handicap sau în vârstă, atât de disperată e situația.
Lipsa de pregătire are consecințe fatale. În octombrie 2022, la doar o lună după ce Putin a mobilizat 300.000 de cetățeni, unii dintre aceștia muriseră deja în Ucraina. Avuseseră parte de doar câteva zile de instruire înainte de a fi trimiși pe front.
Armata lui Putin în criză: Experții șocați de pregătirea precară a soldaților ruși
Serviciile secrete americane estimează că Rusia a pierdut 87% din trupele profesioniste pe care le avea înainte de invazie. Acum, armata rusă e formată în mare parte din soldați recrutați și instruiți în grabă.
Pierderile par să fi explodat în ultimele luni. Ministerul britanic al Apărării raportează că peste 70.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți doar între mai și iunie 2023. Asta înseamnă peste 1.100 de victime pe zi! Miercuri, Ucraina a raportat 1.140 de morți ruși în doar 24 de ore.
CITEȘTE ȘI:
Rusia pregătește lansarea rachetei nucleare „invincibile”? Noi imagini dezvăluie amplasamentul secret al proiectului Burevestnik.
Putin compensează lipsa de calitate cu cantitatea. Rusia are o populație mult mai mare decât Ucraina și folosește „valuri de carne" - trimiterea de grupuri mari de soldați slab pregătiți pentru a copleși pozițiile ucrainene.
Această tactică brutală își are rădăcinile în doctrina sovietică „Nici un pas înapoi!" din Al Doilea Război Mondial. Dar experții spun că Rusia nu poate susține la nesfârșit astfel de pierderi uriașe.
Criza de personal în armata rusă: Putin trimite la război soldați slab pregătiți
Putin evită să lanseze o nouă mobilizare în masă, considerată riscantă politic. În schimb, recrutează prizonieri și cetățeni din țări aliate precum Cuba.
Matthew Savill, expert britanic în strategie militară, crede că reacția slabă a Rusiei la recentul atac ucrainean din regiunea Kursk arată că „rezervele rusești nu sunt atât de extinse pe cât credem".
Pe măsură ce războiul se prelungește, calitatea forțelor ruse continuă să scadă, punând sub semnul întrebării capacitatea lui Putin de a-și atinge obiectivele în Ucraina.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: