Externe

Viena refuză aderarea deplină a României la Spațiul Schengen. Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner: „Suntem pe drumul cel bun, dar nu la capătul drumului”.

Austria se opune în continuare aderării complete a României la spațiul Schengen.

Austria se opune aderării complete a României la spațiul Schengen. Gerhard Karner, ministrul austriac de interne: „Suntem pe drumul cel bun, dar nu la capătul drumului”.|Foto: Ministerul de Interne România-Facebook Austria se opune aderării complete a României la spațiul Schengen. Gerhard Karner, ministrul austriac de interne: „Suntem pe drumul cel bun, dar nu la capătul drumului”.|Foto: Ministerul de Interne România-Facebook

 

 


Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene analizează, joi, aspecte privind îndeplinirea sarcinilor de asigurare a securității frontierelor asumate de România și Bulgaria în vederea aderării integrale la spațiul Schengen.

La sfârşitul lunii martie a acestui an România, alături de Bulgaria, a aderat la această zonă parţial - doar cu frontierele aeriene şi maritime din cauza lipsei unanimităţii în Consiliul UE.


CITEȘTE ȘI: 
Alegerile din Austria afectează direct România. Analistul politic George Jiglău: „În lipsa unor schimbări substanțiale, nu vom fi degrabă în Spațiul Schengen”.

Înaintea reuniunii JAI, ministrul austriac de interne, Gerharh Karner, susține că România mai are de parcurs câteva etape pentru a beneficia complet de aderarea la Schengen.

Austria se opune aderării depline a României la zona Schengen

Ministrul de interne austriac, Gerhard Karner, a declarat joi că nu a sosit încă momentul pentru admiterea deplină a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.


„Suntem pe drumul cel bun, dar nu la capătul drumului”, a declarat Gerhard Karner

Austria continuă să blocheze aderarea completă a României și Bulgariei. Controalele la frontierele aeriene şi maritime au fost eliminate în primăvara acestui an, nu însă şi frontierele terestre.


CITEȘTE ȘI: 
Fără cozi la controlul actelor de identitate! Intrarea în Air Schengen, marcată de Aeroportul din Cluj - FOTO/ VIDEO

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, și-a exprimat speranța în aderarea deplină a României la Schengen în acest an. 

 „Am avut experienţe bune la frontierele aeriene şi cred că este timpul să ridicăm controalele şi la frontierele terestre”, a declarat Ylva Johansson.


Potrivit premierului maghiar Viktor Orban, Ungaria, care deține președinția rotativă a Consiliului UE, va solicita ca până la sfârşitul anului Bulgaria şi România să fie membre depline ale zonei Schengen.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alegerile din Austria afectează direct România. Analistul politic George Jiglău: „În lipsa unor schimbări substanțiale, nu vom fi degrabă în Spațiul Schengen”.

Comisia Europeană anunță că România și Bulgaria sunt pregătite pentru aderarea deplină la Schengen. „O decizie privind frontierele terestre poate fi luată în 2024”

Ultimele Stiri
abonare newsletter