Externe

Trupurile a trei mineri, MORȚI în cea mai gravă explozie minieră din Noua Zeelandă, găsite după 11 ani: „Este o amintire dureroasă”

Rămășițele a trei mineri au fost descoperite în mina Pike River, din Noua Zeelandă, după aproape 11 ani de la explozia în care au murit 29 de persoane. Potrivit autorităților, rămășițele acestora nu pot fi recuperate.

Familiile victimelor nu au obținut nici până în ziua de astăzi rămăsițele celor dragi pentru a le îngropa Familiile victimelor nu au obținut nici până în ziua de astăzi rămăsițele celor dragi pentru a le îngropa

 

Rămășițele unora dintre bărbații uciși în dezastrul minei de lângă râul Pike, unul dintre cele mai grave dezastre miniere din Noua Zeelandă, au fost găsite la mai bine de un deceniu după explozie, informează TheGuardian.


Descoperirea rămășițelor a fost făcută cu doar două zile înainte de comemorarea a 11 ani de la tragie. Explozia a avut loc în 19 noiembrie 2010 și este printre cele mai grave dezastre miniere din Noua Zeelandă. În urma tragediei, 29 de mineri și-au pierdut viața și doar doi au reușit să se salveze.

Autoritățile din Noua Zeelandă au anunțat, miercuri, că rămășițele descoperite în mină nu pot fi recuperate, acestea aflându-se în cele mai îndepărtate părți ale minei.


„Am obținut imagini din interiorul minei care confirmă două morți, două cadavre, și posibilitatea existenței unui al treilea cadavru. Deși nu am reușit să identificăm rămășițele, lucrăm cu experți criminaliști pentru a vedea ce putem face pentru a confirma identitatea acestora. Este o amintire dureroasă”, a anunțat căpitanul Peter Read.

Poliția din Noua Zeelandă încă lucrează la investigația privind explozia din mina Pike River. O comisie a descoperit în 2012 că măsurile de siguranță erau ignorate la mină, iar autoritățile nu au desfășurat controale corespunzătoare. Până în prezent nicio persoană nu a fost trimisă în judecată în urma exploziei.


Imaginile au fost obținute în urma găurilor săpate recent în mină. Căpitanul Read a spus că descoperirea rămășițelor nu era neașteptată și s-a făcut cu ajutorul tehnologiei moderne. 

„Știam că au fost 29 de oameni în mină și am săpat în locurile în care lucrau ei, deci nu este ceva neașteptat (…) Vechea tehnologie ne permitea să vedem la o distanță de 5 sau 10 metri, dar acum putem vedea la 40-50 de metri”, a declarat Read.


Guvernul din Noua Zeelandă a cheltuit peste 50 de milioane de dolari pentru a explora tunelurile din mina Pike River, în încercarea de a recupera rămăsițele persoanelor ucise în explozie. Familiile victimelor nu au obținut nici până în ziua de astăzi rămăsițele celor dragi pentru a le îngropa. Anul acesta, guvernul a anunțat că va opri finanțarea acestei misiuni, însă că va continua să sprijine ancheta poliției.
 

CITEȘTE ȘI:

Care a fost cauza incendiului la avionul de pe Aeroportul din Cluj ajuns din Egipt? Peste 100 de pasageri se aflau la bord

Câine, omorât în bătaie de lucrătorii sanitari, în timp ce stăpânii erau în carantină, în China

abonare newsletter