Actualitate

Care a fost cauza incendiului la avionul de pe Aeroportul din Cluj ajuns din Egipt? Peste 100 de pasageri se aflau la bord

Un incendiu la un avion care a aterizat vineri seara pe aeroportul Cluj a avut loc, 119 pasagerii fiind evacuați. Cauza incendiului a fost explozia pneurilor, fiind posibil ca viteza să fi fost prea mare la aterizare.

 

 


Pasagerii se întorceau din Hurghada, Egipt, iar cursa este operată de Fly Egipt. Aterizarea a avut loc vineri seara, la ora 19.35. La contactul cu solul, roțile au explodat, formându-se incendiul.

 


În urma incendiului s-au creat întârzieri de până la 3 ore, aeroportul fiind temporar închis, a anunțat directorul aeroportului, David Ciceo.

„Astăzi, 15 octombrie, în jurul orei 19:35, o aeronavă a companiei Fly Egypt care efectua un zbor pe ruta Hurghada - Cluj a suferit  un incident în timpul operațiunilor de aterizare. La contactul cu solul, pneurile trenului principal de aterizare au explodat și au luat foc. Echipajul de pompieri al Aeroportului Internațional Cluj a intervenit în cel mai scurt timp și a aplicat procedurile specifice situațiilor de urgență. Incendiul a fost stins, fără ca vreunul dintre pasageri sau dintre membrii echipajului să fie rănit. Urmare a activării planului roșu de urgență  la fața locului au sosit mai mute echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.


La bordul aeronavei companiei Fly Egypt, Boeing 737 se aflau 113 pasageri și 6 membri ai echipajului care au fost evacuați în siguranță. În acest moment Aeroportul Cluj  este închis traficului aerian  și urmează să fie redeschis în jurul orei 22:30.

Directorul General al Aeroportului Internațional Cluj, domnul David Ciceo a declarat că apreciază în mod deosebit intervenția pompierilor aeroportului care au ajuns la aeronavă în aproximativ 2 minute și au reușit să stingă incendiul în timp record. Datorită acțiunii lor profesioniste nu au existat victime și aeronava nu a suferit deteriorări”, se arată într-un comunicat de presă al Aeroportului Cluj, emis vineri seara.


CITEȘTE ȘI:

VIDEO. INCENDIU la aterizarea unui avion pe aeroportul din Cluj! Pasagerii sunt evacuați

Ultimele Stiri
abonare newsletter