Externe

Austriecii care REFUZĂ să se vaccineze anti-COVID-19 ar putea fi amendaţi cu până la 3.600 de euro

Austriecii care refuză să se vaccineze împotriva noului coronavirus se vor confrunta cu amenzi de până la 3.600 de euro.

Austriecii care REFUZĂ să se vaccineze anti-COVID-19 ar putea fi amendaţi cu până la 3.600 de euro Austriecii care REFUZĂ să se vaccineze anti-COVID-19 ar putea fi amendaţi cu până la 3.600 de euro

 

 


Austriecii care vor refuza să se vaccineze împotriva COVID-19 ar putea să fie amendaţi cu sume între 600 şi 3.600 de euro, conform proiectului de lege prezentat joi, care introduce din februarie obligativitatea vaccinării.

Totuşi, persoanele cărora li s-au aplicat amenzi vor putea evita plata acestora dacă, în schimb, se vor vaccina, a precizat ministrul pentru Constituţie, Karoline Edtstadler. 


„Dacă va fi prezentată dovada (de vaccinare-n.r), atunci procedurile vor fi anulate”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Wolfgang Mueckstein.

Obligativitatea vaccinării ar rămâne în vigoare timp de doi ani. Vor fi exceptaţi copiii până la vârsta de 14 ani, femeile însărcinate, persoanele care vor prezenta o recomandare din partea unui medic şi cele care au avut COVID-19 şi s-au vindecat de mai puţin de 180 de zile.


Conform proiectului, un registru de vaccinare va fi comparat din trei în trei luni cu o listă a rezidenţilor, ceea ce va face posibilă identificarea nevaccinaţilor şi aplicarea amenzilor. Austria are o populaţie rezidentă de circa 9 milioane de locuitori.

În prezent, în jur de 68% dintre locuitorii Austriei sunt vaccinaţi împotriva COVID-19.

CITEȘTE ȘI:

Testul COVID-19, obligatoriu pentru toate persoanele care călătoresc în Marea Britanie, inclusiv pentru cei vaccinați

Un italian a vrut să se vaccineze într-un braț fals. A sperat să obțină certificatul verde

Ultimele Stiri
abonare newsletter