Externe

Restricții dure luate în Franța! Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile publice pentru toţi francezii cu vârste de peste 6 ani

Masca de protecție devine obligatorie în Franța și pentru copii, de luni, 3 ianuarie. Obligativitatea purtării acesteia în spațiile publice a fost extinsă și la grupa de vârstă 6.

Restricții dure luate în Franța! Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile publice pentru toţi francezii cu vârste de peste 6 ani Restricții dure luate în Franța! Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile publice pentru toţi francezii cu vârste de peste 6 ani

 

 


Obligativitatea purtării măştii de protecţie în locurile publice va fi valabilă pentru toţi francezii care au cel puţin 6 ani, începând de luni, conform uni decret, informează AFP, citat de news.ro.

Astfel, copiii cu vârsta de cel puţin 6 ani vor avea obligativitatea să poarte masca de protecție în locurile publice, în transportul în comun, în incintele sportive şi în lăcaşurile de cult.


Până acum obligaţia era valabilă pentru francezii cu vârsta de cel puţin 11 ani.

Începând de luni pe teritoriul Franței vor intra în vigoare un nou set de restricții pentru a face faţă noului val al pandemie. Din 3 ianuarie, munca la distanță va deveni obligatorie pentru cei care pot, iar adunările publice vor fi limitate la 2.000 de persoane pentru evenimentele în interior şi la 5.000 de persoane pentru evenimente în aer liber.


Pentru a încetini răspândirea Omicron, adunările mari vor fi limitate la maximum 2.000 de persoane în interior şi maximum 5.000 de persoane în aer liber”, a declarat prim-ministrul într-o conferinţă de presă luni seară, la care a fost prezent în ministrul Sănătăţii, Olivier Veran.

 

CITEȘTE ȘI:

Restricții în Grecia din 3 ianuarie! Oamenii vor trebui să poarte două măști chirurgicale, una peste alta, în magazin și autobuz

Certificatul Verde fără doza 3, valabil doar 6 luni în Italia. Doza booster, administrată la 4 luni

abonare newsletter