FLOREȘTI

Peste 12 km de spațiu pietonal din Florești, asfaltat în ultimii ani. Noi proiecte pentru înființarea trotuarelor. Bogdan Pivariu: „Scopul nostru este ca în următorii 4 ani fiecare drum să aibă trotuar”.

Infrastructura pietonală din comuna Florești a fost îmbunătățită în ultimii ani, iar lucrările de asfaltare au vizat 12.910 metri de trotuare. Primarul Bogdan Pivariu anunță continuarea eforturilor de creștere a calității spațiului pietonal.

Bogdan Pivariu a anunțat noi proiecte de creștere a calității spațiului pietonal din Florești/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com Bogdan Pivariu a anunțat noi proiecte de creștere a calității spațiului pietonal din Florești/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


În următorii ani, fiecare drum din Florești va dispune de spațiu pietonal. Anunțul a fost făcut de primarul Bogdan Pivariu. 

Mai mult spațiu pentru pietoni, în Florești

Una dintre provocările majore ale Floreștiului este lipsa trotuarelor, un aspect crucial pentru siguranța și confortul pietonilor. În acest sens, după cum arată primarul Bogdan Pivariu, calitatea spațiului pietonal a reprezentat o prioritate a administrației locale. 


„Am abordat sistematic zonele localității și am înființat sau reabilitat trotuare pe străzile reabilitate. Până în prezent, am asfaltat 12.910 metri de trotuare, transformând semnificativ infrastructura pietonală a comunității noastre.

Desigur, avem nevoie de mulți alți kilometri de trotuare.


Vom continua să implementăm proiecte pentru înființarea sau reabilitarea trotuarelor pe toate străzile din Florești.

Scopul nostru este ca în următorii 4 ani fiecare drum să aibă trotuar, pentru a face din Florești o comunitate tot mai accesibilă și sigură pentru fiecare locuitor”, a notat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, pe pagina sa de Facebook. 


Astfel, Primăria va recurge inclusiv la exproprieri și înființarea de sensuri unice, acolo unde infrastructura rutieră permite, pentru a crește spațiul pietonal din comună. 

„Pentru a atinge acest obiectiv, vom recurge atât la exproprieri cât și la transformarea în sensuri unice a acelor drumuri unde doar așa vom reuși să avem spațiu suficient pentru a realiza trotuare”, a explicat Pivariu. 


Pe lângă trotuarele înființate pe străzile Eroilor, Dumitru Mocanu, Șesul de Sus, V. Gârboului, Teilor, Florilor, Avram Iancu, Urușagului, Răzoare sau în Luna de Sus, administrația locală din Florești are în desfășurare proiecte care vor înființa imediat trotuare și pe străzile Vălean Mărginean, Porii, Narciselor, Răzoare, Cătanelor.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primarul Bogdan Pivariu (PNL): „Pe parcursul mandatului am asfaltat zeci de kilometri de drumuri”

abonare newsletter