FLOREȘTI

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu (PNL), anunță predarea amplasamentului pentru lucrările la metrou. „Sunt proiecte de impact pentru întreaga regiune care vor genera mii de locuri de muncă”.

Amplasamentul pentru lucrările la metrou din zona străzii Urușagului, viitoarea stație „Țara Moților” din comuna Florești, au fost predate constructorului. Proiectele de dezvoltare a comunei vor genera mii de locuri de muncă.

Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu (PNL), anunță începerea lucrărilor la metrou și continuarea proiectelor de dezvoltare din comună/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu (PNL), anunță începerea lucrărilor la metrou și continuarea proiectelor de dezvoltare din comună/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


Săptămâna trecută, Consiliul Județean Cluj a emis autorizația de construcție pentru metroul din Cluj. Potrivit anunțului făcut marți de primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, amplasamentul pentru începerea lucrărilor la metrou a fost predat recent constructorului pentru deschiderea șantierului. 

Lucrările la metrou încep în Florești

Potrivit reglementărilor aprobate în decembrie anul trecut, lucrările la metroul din Cluj încep pe direcția Florești-Cluj-Napoca


„În ceea ce privește lucrările la metrou, zilele trecute am avut întâlniri cu reprezentantul constructorului, care ne-a prezentat un plan pentru organizarea de șantier și debutul lucrărilor. Am predat amplasamentul în zona Urușagului, acolo unde va fi stația „Țara Moților” și unde vor începe lucrările la metrou”, a declarat, miercuri, primarul liberal al Floreștiului, în cadrul unei intervenții radio locale. 

Astfel, pentru facilitarea acceselor spre viitorul Spital Regional, precum și coordonarea proiectului cu lucrările la centura metropolitană, dar și la metroul clujean, primul tronson al metroului unde vor fi realizate lucrări va fi pe axa Floești-Cluj.


Au început lucrările la Spitalul Regional și centura metropolitană 

De altfel, după cum a semnalat primarul Bogdan Pivariu, se lucrează intens pe șantierul Spitalului Regional de Urgență Cluj, din Florești, acolo unde în urmă cu două săptămâni, oficial, începeau lucrările la proiectul de infrastructură medicală. 

Săptămâna trecută, în Florești au fost deschise lucrările la un alt proiect de impact din Cluj – centura metropolitană, care va favoriza descongestionarea traficului, oferind o nouă alternativă rutieră.


CITEȘTE ȘI: 
OFICIAL. Au început lucrările în teren la Centura Metropolitană Cluj. Emil Boc: „Marile proiecte ale Clujului intră în faza de implementare”.

„În primul rând, nu pot decât să mă bucur că am demarat aceste proiecte foarte importante pentru întrega regiune, dar mai ales pentru comunitatea floreșteană. 
Am demarat lucrările pentru execuția primului tronson al centurii metropolitane, din zona Spitalul Regional de Urgență până în cartierul Mănăștur, unde drumul de la 4 benzi va fi lărgit la 6 benzi, cu o bandă dedicată mijlocului de transport în comun și pentru ambulanțe, pompieri, etc.De asemenea, este prevăzut cu piste de biciclete și trotuare. 

În zona Spitalului Regional de Urgență avem o pasarelă care va permite fluxul pe două direcții: cea înspre Gilău care va fi pe pasarelă și cea spre spital. Cele două proiecte sunt în concordanță. Chiar ieri am trecut prin zona Spitalului Regional și se lucra la pereți. Este o forfotă continuă acolo, ceea ce nu face decât să mă bucure” a explicat primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu (PNL). 


Mii de locuri noi de muncă în Florești și investiții în infrastructura școlară

Realizarea Spitalului Regional Cluj va genera noi locuri de muncă, arăta luna trecută primarul din Florești. 

În plus, după cum a explicat Bogdan Pivariu, administrația liberală din Florești a aprobat, recent, două proiecte care de asemenea au menirea de a genera mii de locuri de muncă în localitatea Florești. 

CITEȘTE ȘI: 
Aviz favorabil pentru realizarea unui nou mall la ieșire din Florești. Centru comercial pe 7,5 hectare și 3.000 de locuri de parcare la subsol

„În ultima ședință de Consiliu Local am aprobat două proiecte urbanistice extrem de importante care creează mii de locuri de muncă în partea vestică a Floreștiului, spre comuna Gilău. Vor fi edificate un parc comercial și un box mall foarte mari. Deci creăm locuri de muncă multe și invers față de unda de trafic obișnuită până acum”, a mai spus Pivariu.

Potrivit edilului, în Florești continuă de asemenea proiectele de dezvoltare a infrastructurii școlare – licitație pentru realizarea unei noi creșe, până la începutul anului școlar va fi dată în folosință o nouă grădiniță pe strada Abatorului, iar o altă grădiniță (în care va funcționa și creșă) se realizează în satul Tăuți, iar cel mai probabil la începutul anului viitor va intra în programa școlară. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primarul Bogdan Pivariu (PNL): „Pe parcursul mandatului am asfaltat zeci de kilometri de drumuri”

O nouă grădiniță, deschisă pentru copiii din Florești. Primarul Bogdan Pivariu: „Un spațiu modern gândit să stimuleze creativitatea și învățarea copiilor noștri”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter