Monitorul Cartierelor

Zorilor: Trotuare "decorate" cu gropi pe Calea Turzii

Calea Turzii va intra anul acesta în reparaţii. Până atunci însă, pietonii care trebuie să circule pe trotuarele acestei artere vor face slalom printre gropile care decorează strada.

Trotuare Calea Turzii Trotuare Calea Turzii

Calea Turzii este una dintre cele mai circulate şi importante străzi din Cluj-Napoca, dar în ultimii ani nu au fost realizate lucrări de modernizare, deşi locuitorii au solicitat acest lucru de nenumărate ori. Din cauza degradării asfaltului, trotuarele sunt pline cu gropi, bordurile nici nu mai există pe unele porţiuni, în alte locuri asfaltul a dispărut, iar de multe ori sunt atât de înguste încât este loc pentru o singură persoană. Starea extrem de proastă a străzii se poate observa mai ales de la ultimul sens giratoriu în sensul de mers spre Turda, marginea drumului fiind decorată şi cu gunoaie, nu doar cu gropi şi bălţi.

După mai mulţi ani de insistenţe privind modernizarea acestei artere, clujenii au fost anunţaţi de către conducerea Primăriei Cluj-Napoca, în urmă cu două săptămâni, că în 2014 vor începe lucrările de reparaţii. Modernizarea Căii Turzii costă 4 milioane euro. Potrivit priorităţilor pe 2014 anunţate la începutul anului de primarul Emil Boc, pe lângă Calea Turzii, vor fi reparate şi Calea Baciului, Traian Vuia, dar şi trama stradală aferentă liniei de tramvai. 

abonare newsletter