Monitorul Cartierelor
500.000 lei pentru pavarea locurilor de joacă. În unele zone, spaţiile pentru copii lipsesc
De-a lungul ultimilor cinci ani, Primăria a cumpărat periodic dale pentru pavarea locurilor de joacă, dar a amenajat extrem de puţine spaţii noi pentru copii.
500.000 lei pentru pavarea locurilor de joacă. În unele zone, locurile de joacă lipsescPrimăria Cluj-Napoca vrea să cumpere dale şi granule din cauciuc în valoare de peste o jumătate de milion de lei pentru dotarea locurilor de joacă din oraş. Pentru această achiziţie a fost publicat un anunţ pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.
Nu este prima dată când Primăria cumpără dale şi grandule din cauciuc pentru locurile de joacă. În urmă cu trei ani, a fost lansată o altă licitaţie pentru achiziţia de pavaje în valoare de 1,5 milioane lei pentru locurile de joacă din oraş. În perioada 2009-2010, 5 milioane de euro au fost cheltuiţi pentru pavarea locurilor de joacă din oraş.
În ciuda acestor investiţii, locurile de joacă au multe neajunsuri. Monitorul de Cluj a scris în neumărate rânduri despre aparatele de joacă periculoase, despre spaţiile de joacă invadate de buruieni sau amplasate în locuri improprii. În plus, sunt cartiere care nu au niciun loc de joacă, deşi cetăţenii solicită amenajarea unor astfel de spaţii de mai mulţi ani. “Domnule primar, în cartierul Someşeni nu avem un loc de joacă pentru copii, un parc ceva, un spaţiu unde să putem lăsa copiii să se joace. În afară de parcul de la grădiniță nu există aşa ceva în cartierul Someşeni (şi acela mai mult cu porţile închise decât deschise). Puteţi să vă faceţi puţin timp de analiză şi să găsiți o soluţie pentru problema asta?”, i-au scris un grup de mame, primarului Emil Boc.
Şi locuitorii din Grigorescu cer amenajarea unui spaţiu pentru copii. “Vă rog dacă se poate să amenajaţi un loc de joacă pentru copii în zona Ştefan Baciu intersecţie cu 1 Decembrie 1918. Nu este niciunul în zonă şi am înţeles că se pot instala gratuit dacă este domeniu public. Poate există un astfel de teren în zonă. Ne-am bucura pentru că sunt mulţi copii în zonă”, i-a scris o clujeancă, primarului.
De asemenea, în cartierul Bună Ziua nu este nici un spaţiu de joacă pentru copii, deşi este un cartier mare, cu populaţie tânără. Conducerea Primăriei a precizat că nu se poate amenaja un spaţiu de joacă din cauza problemelor juridice legate de terenuri.