Monitorul Cartierelor

Țermure a continuat să ADUNE câini la adăpostul din Valea Fânațelor, deși știa că va fi evacuat

Peste 400 de câini riscă să rămână pe drumuri fiindcă Radu Țermure va fi nevoit să evacueze adăpostul și nu a reușit să găsească soluții pentru toți câinii pe care îi are acolo.

FOTO: Radu Țermure, cu unul dintre câinii pe care i-a salvat FOTO: Radu Țermure, cu unul dintre câinii pe care i-a salvat

Radu Țermure, omul care deține cel mai mare refugiu pentru animale din județul Cluj a fost notificat la sfârșitul anului trecut să evacueze spațiile de pe strada Valea Fânațelor.

 

Țermure a fost văzut de mulți un adevărat erou în ultimii ani, dar lucrurile au scăpat de sub control. El a adunat aproape 1.000 de câini și pisici în adăpostul de pe Valea Fânațelor. Numărul de animale este însă prea mare și au ajuns să trăiască în condiții improrii, cu hrană puțină, apa și mai puțină, trăind printre fecale și cadravrele animalelor care au murit deja.


CITEȘTE ȘI:

Zeci de clujeni au protestat pentru închiderea adăpostului lui Radu Țermure. Animalele trăiesc în condiții ÎNGROZITOARE

Deținătorul „fermei" a primit o cerere de executare silită și a făcut apel la toți cei care îl pot ajuta în vederea realocării sau adopției pentru câini.


O lună până la evacuare

Acum se apropie data oficială până la care trebuie să evacueze spațiile, dar încă are în jur de 400 de câini pe care trebuie să îi relocheze.

CITEȘTE ȘI:


S-au găsit soluții pentru jumătate dintre câinii din adăpostul lui Țermure

„În data de 13 iulie 2020 are loc ultimul termen de judecată în procesul privind evacuarea mea și a câinilor mei din refugiul de pe deal prin procedura de executare silită. La acest termen, judecătorul va hotărî care este data limită până la care eu împreună cu câinii mei trebuie să părăsim refugiul din ferma de pe deal. Jurisprudența acestui tip de cauze ne arată că nu mă pot aștepta la un termen mai mare decât 2-3 săptămâni deci v-a trebui să eliberez refugiul până la data de maximum 31 iulie. La nivelul zilei, în refugiu mai sunt cazați aproape 400 câini care trebuie să plece cât mai curand posibil în locuri sigure direct la familiile adoptatoare, în foster sau la organizații de profil care pot să preia o parte dintre ei”, a spus Radu Țermure.

Bărbatul a făcut un nou apel disperat prin care cere ajutorul oamenilor să relocheze câinii. În tot acest timp, de când a fost anunțat că trebuie să elibereze spațiile de pe Valea Fânațelor, Țermure a continuat să preia câini, deși știa că nu mai poate să îi țină. Acest lucru poate fi observat din postările de pe pagina sa personală de Facebook.


Ce fac autoritățile?

Până la publicarea acestui material, nici Instituția Prefectului, nici administrația locală nu a venit cu un răspuns cu privire la problema câinilor din adăpostul de pe Valea Fânațelor. Primarul Emil Boc anunță, însă, la finele anului trecut că este preocupat de soarta patrupedelor și este în căutarea unor soluții.

CITEȘTE ȘI:


Misterios, Boc promite soluții pentru câinii de la adăpostul lui Țermure: „Este un ochi atent la Primărie care se uită la acest subiect!”

„Vreau să știți că mă preocupă soarta cățelușilor de acolo în fiecare zi. Discut pe toate palierele, și pe orizontală, și pe verticală. Nu pot să vă dau mai multe detalii, pentru că toate discuțiile sunt în plină derulare, este inclusiv un proces de natură juridică. Vreau să vă asigur că situația este și va fi sub control. Ei (n.red. cățeii) astăzi sunt pe proprietate privată, adăpostul nu este proprietate publică, dar colaborez cu toate autoritățile, (...) am pe agenda zilnică această temă și o urmăresc în fiecare zi”, a precizat Boc, în cadrul unei emisiuni radio, la începutul lunii noiembrie 2019.

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter