Monitorul Cartierelor

Tramvaiul dinspre Mănăștur, spre Centru va avea bandă separată în august! Boc: „Cam acesta este orizontul meu de analiză”

Tramvaiul dinspre Mănăștur spre Centru va avea un culoar dedicat din luna august, a anunțat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

 

 


Primăria municipiului Cluj-Napoca face o analiză pentru reconfigurarea traficului, iar odată cu terminarea lucrărilor de pe străzile de lângă Parcul Central, tramvaiul va circula pe propria bandă.

 


Edilul a spus că transportul în comun trebuie prioritizat în Cluj, iar în această perioadă se fac toate pregătirile necesare pentru acest proiect.

Eu cred că din august tramvaiul va avea culoar special dedicat. Trebuie să trecem prin comisia de circulație această procedură și să facem pregătirile necesare. Cam acesta este orizintul meu de analiză, că în august tramvaiul va circula pe o bandă specială. Dacă până pe 31 iulie se vor finaliza lucrările de pe străzile din Parcul Central, de la 1 august vom putea face acea prioritizare a liniei de tramvai cu o distanță pe care o va stabili comisia de circulație. Repet, nu este normal ca 100 de oameni să stea în spatele unei singure mașini. Trebuie să îi prioritizăm pe cei care circulă cu transportul în comun”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, vrea să ca tramvaiul să aibă un culoar mult mai bun dinspre Mănăștur, spre Centru. Autoritățile locale vor să regândească o modalitate a circulației, printr-o analiză Moților-Cardinal Iuliu Hossu, Splaiul Independenței, pentru a se fluediza traficul.

CITEȘTE ȘI:


Bandă separată pentru tramvai dinspre Mănăștur, spre Centru! Primarul Emil Boc: „Un tramvai plin cu oameni stă după o mașină”

Ultimele Stiri
abonare newsletter