Monitorul Cartierelor

Masterplanul Sopor, în etapa obținerii avizului de mediu

Primăria a depus documentația aferentă planului urbanistic zonal al Sopor pentru obținerea avizului de mediu. Clujenii pot să transmită propuneri până la finalul lunii noiembrie.

 

 


Primăria Cluj-Napoca a publicat recent anunțul privind declanşarea etapei de încadrare, conform HG 1076/2004, în vederea obţinerii avizului de mediu pentru „Elaborare Plan Urbanistic Zonal în condițiile Legii nr. 350/2001 modificată şi actualizată – Plan Director (Masterplan) Sopor”.

 


„Municipiul Cluj – Napoca anunţă publicul interesat asupra declanşării etapei de încadrare, conform HG 1076/2004, în vederea obţinerii avizului de mediu pentru «Elaborare Plan Urbanistic Zonal în condițiile Legii nr. 350/2001 modificată şi actualizată – Plan Director (Masterplan) Sopor» în mun. Cluj – Napoca, zona Sopor, jud. Cluj.

Prima versiune a planului, poate fi consultată la sediul titularului, Calea Moților nr. 1-3 , din data 4.11.2021 între orele 8:00 – 14:00 sau poate fi consultată online, pe site-ul Primăriei www.primariaclujnapoa.ro la secțiunea Locuire/Strategii urbane/Informarea si Consultarea publicului / Documentații PUZ inițiate de Municipiul Cluj-Napoca”, se arată pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca.


Publicul interesat poate transmite, în scris, comentarii și sugestii, până în data de 23.11.2021 la APM Cluj, str. Dorobanților nr. 99, blocul 9B, cod 400609, fax 0264-412914, în zilele de luni – vineri, între orele 09:00-14:00. sau online pe adresa de e-mail: office@apıncj.anpm.ro.

Primul cartier construit „de la zero” după ‘89

Viitorul cartier Sopor se va întinde pe nu mai puțin de 250 de hectare, un adevărat „oraș în oraș”, Primăria Cluj-Napoca fiind prima administrație publică locală din România care a demarat un proiect de dezvoltare de la zero a unui nou cartier de locuințe.


Planul Urbanistic Zonal al viitorului cartier este în curs de realizare de către o echipă de arhitecți care a fost aleasă în urma unui concurs internațional de soluții, câștigat de către Asiza Birou de Arhitectură SRL - o echipă coordonată de arhitecții Vlad Sebastian Rusu și Octav Olănescu.

Spații publice de calitate

Structura cartierului va avea la bază conceptul de calitate a vieții, ceea ce înseamnă un țesut urban care să pună la dispoziția viitorilor locuitori toate elementele necesare pentru a se simți bine „acasă”. Astfel, au fost luate în calcul spații publice având dotări complexe, o rețea de transport public bine dezvoltată, piste de biciclete, zone verzi, centru de cartier, zone pentru diverse activități economice și social-culturale, precum și zone de locuire.


Arhitectul Vlad Rusu a explicat că proprietarii de terenuri vor trebui să renunțe la circa 30% din parcele pentru spații publice – străzi, piețe, scuaruri, spații verzi. Ei vor putea să se asocieze pentru a construi, în limitele viitorului PUZ. Blocurile de la străzile importante vor avea regim de înălțime P + 6E, iar în interiorul cvartalurilor se vor construi clădiri de P+2, P+3, în proiect fiind prevăzute și zone exclusiv rezidențiale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter